Krém
- moučkový cukr 160 g
- vejce 3 ks
- kakao 2 lžíce
- máslo (změklé ) 200 g
- rum (Tuzemák) 1–2 lžíce
Těsto
- bílek 4 ks
- mleté ořechy (vlašské nebo lískové) 280 g
- moučkový cukr 280 g
Poleva
- hořká čokoláda 100 g
- rostlinný olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Moučkový cukr smíchejte v misce vhodné na parní lázeň s 3 celými vejci a 2 lžicemi kakaa. Nad parní lázní (miska se nesmí dotýkat vroucí vody) směs za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Směs nechte vychladnout. Během chladnutí je třeba směs občas promíchat, aby se netvořily hrudky.
- 4 bílky, mleté ořechy a moučkový cukr vymíchejte dohladka. Pomocí zdobicího sáčku z těsta tvarujte na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Při 180 °C pečte lehce dozlatova asi 15 minut.
- Máslo vyšlehejte s rumem a vychladlou vařenou částí krému. Upečené rohlíčky zdobte vlnkovou trubičkou krémem a nechte v lednici ztuhnout.
- Máčejte v rozpuštěné čokoládě smíchané s troškou oleje (díky němu neztvrdne úplně a nebude se lámat).
Merhautovo pekařství nabízí výborné máslové cukroví, které můžete koupit v kamenných prodejnách v Praze a Středních Čechách. Seznam prodejen najdete na www.merhautovo.cz.
Vyzkoušejte také oblíbené išlské dortíčky podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE