Čokoládové rohlíčky s krémem

Moje hodnocení
18x

Křehké ořechové rohlíčky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou jsou tradičním hitem v nabídce řemeslného Merhautova pekařství. Letos si je podle jejich receptů můžete doma upéct i vy.

1 porce
60 minut

Krém

  • cukr moučka 160 g
  • vejce 3 ks
  • kakao 2 lžíce
  • změklé máslo 200 g
  • rum Tuzemák 1–2 lžíce

Těsto

  • bílky 4 ks
  • mleté ořechy (vlašské nebo lískové) 280 g
  • cukr moučka 280 g

Poleva

  • hořká čokoláda 100 g
  • rostlinný olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Moučkový cukr smíchejte v misce vhodné na parní lázeň s 3 celými vejci a 2 lžicemi kakaa. Nad parní lázní (miska se nesmí dotýkat vroucí vody) směs za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Směs nechte vychladnout. Během chladnutí je třeba směs občas promíchat, aby se netvořily hrudky.
  2. 4 bílky, mleté ořechy a moučkový cukr vymíchejte dohladka. Pomocí zdobicího sáčku z těsta tvarujte na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Při 180 °C pečte lehce dozlatova asi 15 minut.
  3. Máslo vyšlehejte s rumem a vychladlou vařenou částí krému. Upečené rohlíčky zdobte vlnkovou trubičkou krémem a nechte v lednici ztuhnout.
  4. Máčejte v rozpuštěné čokoládě smíchané s troškou oleje (díky němu neztvrdne úplně a nebude se lámat).

Merhautovo pekařství nabízí výborné máslové cukroví, které můžete koupit v kamenných prodejnách v Praze a Středních Čechách. Seznam prodejen najdete na www.merhautovo.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty