Krém
- cukr moučka 160 g
- vejce 3 ks
- kakao 2 lžíce
- změklé máslo 200 g
- rum Tuzemák 1–2 lžíce
Těsto
- bílky 4 ks
- mleté ořechy (vlašské nebo lískové) 280 g
- cukr moučka 280 g
Poleva
- hořká čokoláda 100 g
- rostlinný olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Moučkový cukr smíchejte v misce vhodné na parní lázeň s 3 celými vejci a 2 lžicemi kakaa. Nad parní lázní (miska se nesmí dotýkat vroucí vody) směs za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Směs nechte vychladnout. Během chladnutí je třeba směs občas promíchat, aby se netvořily hrudky.
- 4 bílky, mleté ořechy a moučkový cukr vymíchejte dohladka. Pomocí zdobicího sáčku z těsta tvarujte na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Při 180 °C pečte lehce dozlatova asi 15 minut.
- Máslo vyšlehejte s rumem a vychladlou vařenou částí krému. Upečené rohlíčky zdobte vlnkovou trubičkou krémem a nechte v lednici ztuhnout.
- Máčejte v rozpuštěné čokoládě smíchané s troškou oleje (díky němu neztvrdne úplně a nebude se lámat).
Merhautovo pekařství nabízí výborné máslové cukroví, které můžete koupit v kamenných prodejnách v Praze a Středních Čechách. Seznam prodejen najdete na www.merhautovo.cz.
Čokoládové rohlíčky s krémem Zdroj: archiv Merhautovo pekařství