návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

Hodnoceno: 2x
do 1,5 hodiny
Vanilkové rohlíčky s bílým mákem
Autor: archiv nasmodrymak.cz Vanilkové rohlíčky s bílým mákem
Mák je velmi zdravá potravina plná vápníku a minerálních látek, kterou bychom měli konzumovat mnohem častěji. Zkuste mák zakomponovat i při pečení vánočního cukroví. Místo ořechů zkuste třeba do jedné dávky přidat do vanilkových rohlíčků delikátní bílý mák.

Suroviny

Na obalení:

Postup

  1. Veškeré ingredience na těsto smíchejte a zpracujte v hladké kompaktní těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Mezitím si předehřejte troubu na 170 ̊C  a připravte si do velké mísy směs moučkového a vanilkového cukru na obalování. 
  2. Odpočaté těsto vyjměte z lednice a tvarujete na přibližně stejně velké rohlíčky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut (délka pečení záleží na velikosti rohlíčků). Hotové, ještě teplé rohlíčky obalujte v cukrové směsi.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem
Autor: archiv nasmodrymak.cz Vanilkové rohlíčky s bílým mákem