zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě
Autor: Téměř zapomenuté recepty Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě

Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě

Hodnoceno: 3x
Jedlá soda, moučkový cukr a mleté ořechy způsobí, že se těsto při pečení ve formičkách nafoukne a rohlíčky vypadají jako z cukrárny, zvláště když je namočíte do čokolády. Pokud se vyhýbáte vlašským ořechům, zkuste mleté mandle.
do 1,5 hodiny
50 ks porcí

reklama

Suroviny (50 ks porcí)

Postup

  1. Do mísy prosejte cukr, mouku a sodu, přidejte mleté ořechy a rozkrájejte navrch máslo. Vypracujte hladké těsto. 
  2. Troubu předehřejte na 160 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky a vtlačte je do formiček na rohlíčky tak, aby těsto nepřečnívalo ven. Skládejte je vedle sebe na plech a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. V průběhu pečení se rohlíčky nafouknou, na povrchu budou křupavé a uvnitř duté. 
  3. Plech s formičkami vytáhněte z trouby, nechte rohlíčky trochu zchladnout a opatrně je vyklepněte z formiček. 
  4. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni s olejem dohladka. Odstavte a namáčejte do ní oba konce rohlíčků. Dávejte je vedle sebe s rozestupy na mřížku a nechte zchladnout. 

PRIMA TIP: Těsto je docela tučné, není proto třeba formičky vymazávat. Pokud je ale používáte poprvé, vymažte je zlehka máslem – dobře to jde přímo papírem nebo máslo rozehřejte a formičky vymašlujte. 

Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě
Autor: Téměř zapomenuté recepty Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě

reklama

Téměř zapomenuté recepty
Michaela Smolová

Většina kuchařek vzniká z touhy autorů podělit se o své oblíbené recepty. Michaela Smolová toužila uchovat pokrmy, které ji učily babičky, maminka i tchýně, které samy vařily nebo opatrovaly v ručně psaných sešitcích a na papírcích po svých babičkách a maminkách, které neustálým otáčením stránek a vytahováním ztrácely rohy i čitelnost. A protože je duší kronikářka, rozhodla se je sepsat pro příští generace ve formě moderní, roztříděné do sedmi kapitol a opatřené krásnými fotkami. Upéct si můžete chleby, vánoční cukroví a jiné dobroty, slavnostní dorty a zákusky i nedělní bábovku nebo sušenky. Úsměv vzbuzuje kapitola nápojů, likérů a zavařenin. Možná i vy tu objevíte některé, dávno ztracené recepty. 

Vydalo nakladatelství Grada