Suroviny
- moučkový cukr 500 g
- hladká mouka 200 g
- jedlá soda 1 lžička
- mleté vlašské ořechy 250 g
- máslo (změklé ) 250 g
Poleva
- hořká čokoláda 100 g
- olej (slunečnicový nebo ořechový ) 1 lžíce
Postup přípravy
- Do mísy prosejte cukr, mouku a sodu, přidejte mleté ořechy a rozkrájejte navrch máslo. Vypracujte hladké těsto.
- Troubu předehřejte na 160 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky a vtlačte je do formiček na rohlíčky tak, aby těsto nepřečnívalo ven. Skládejte je vedle sebe na plech a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. V průběhu pečení se rohlíčky nafouknou, na povrchu budou křupavé a uvnitř duté.
- Plech s formičkami vytáhněte z trouby, nechte rohlíčky trochu zchladnout a opatrně je vyklepněte z formiček.
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni s olejem dohladka. Odstavte a namáčejte do ní oba konce rohlíčků. Dávejte je vedle sebe s rozestupy na mřížku a nechte zchladnout.
PRIMA TIP: Těsto je docela tučné, není proto třeba formičky vymazávat. Pokud je ale používáte poprvé, vymažte je zlehka máslem – dobře to jde přímo papírem nebo máslo rozehřejte a formičky vymašlujte.
Vyzkoušejte také klasické vanilkové rohlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE