zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Los Capolitos v Ostravě láká na autentické mexické pokrmy
Autor: Michaela Dvořáková Los Capolitos v Ostravě láká na autentické mexické pokrmy

¡Viva México! Los Capolitos v Ostravě láká na autentické mexické pokrmy

Základem mexické kuchyně jsou kvalitní a čerstvé suroviny, proto není divu, že se řadí mezi jednu z nejzdravějších kuchyní na světě. A v poslední době jsou mexické pokrmy stále populárnější i v Česku.
Michaela Dvořáková / @jimevostrave , 10.11.2021

reklama

My se dneska podíváme na nabídku mexické restaurace Los Capolitos, která má v Ostravě dvě pobočky. Jednu najdete v centru města na Janáčkově ulici, druhou pak v Porubě na Hlavní třídě. Celkem se však Los Capolitos pyšní již devíti otevřenými pobočkami po celé České republice. Ale pokud se vám nechce vyrazit přímo do restaurace, můžete si jejich menu vychutnat v pohodlí domova a objednat si přes Dáme jídlo. My jsme si objednali celkem 6 druhů jídel a kurýr nám objednávku dovezl za neuvěřitelných 13 minut. Tomu se říká rychlost jako blesk! I díky tomu byla dovezená jídla v perfektní kondici, teplá a dobře zabalená v povoskovaných papírových i eko krabičkách, nachos dorazily v pevném papírovém pytlíku, burrito zabalené v alobalu.

Objednávka dorazila v rekordním čase
Autor: Michaela Dvořáková Objednávka dorazila v rekordním čase

Asi nejznámějším mexickým pokrmem v Česku jsou kukuřičné lupínky nachos, v dnešní době se s nimi můžete setkat např. v multikinech a jsou hodně oblíbené i k vodním dýmkám. My jsme si z Los Capolitos objednali nachos s guacamole (70 Kč) jako lehký předkm. Nachos nám moc chutnaly, byly křupavé a slané. Guacamole bylo chuťově velmi jemné, krémové a lahodné. 

Kukuřičné lupínky nachos s avokádovým guacamole
Autor: Michaela Dvořáková Kukuřičné lupínky nachos s avokádovým guacamole

Z další nabídky jsme vybrali sýrovou quesadillu. Tortilu můžete naplnit dle výběru – kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem. Mají i vege verzi s kukuřicí a fazolemi nebo jen čistě sýrovou. Vybrat si můžete i salsu. Zda bude jemná, středně pálivá nebo pálivá už je pak jen na vašich preferencích. Základem jsou ale vždy výrazné sýry ementál a čedar. Tortilla je zapečená v grilu.

Vybrala jsem variantu s kuřecím masem a s jemnou salsou (130 Kč). Quesadilla byla chuťově moc dobrá. Zdála se mi trošku suchá, ale po namočení do salsy to bylo mnohem lepší. Příště bych raději zvolila středně pálivou salsu, která dodá jídlu výraznější chuť. 

Sýrová quesadilla s kuřecím masem a salsou
Autor: Michaela Dvořáková Sýrová quesadilla s kuřecím masem a salsou

Přítel si objednal burrito s hovězím masem (170 Kč), a protože si ho objednává pravidelně a vždy mu moc chutná, raději zvolil velikost grande. Pro představu, klasické burrito váží 350 g, grande burrito má půl kila! Burrito má v základu fazolový krém, pinto fazole, limetkovou rýži, navíc jsme přidali sýr, čerstvý koriandr, jalapeňos papričky, nakládanou cibuli a zakysanou smetanu. Masový základ je opět jen na vás, my zvolili tentokrát hovězí. Salsu jsme zvolili středně pálivou.

Burrito bylo velké a na náplni se opravdu vůbec nešetřilo. Příteli burrito moc chutnalo, na mě bylo však už poněkud pálivé. Pokud nemusíte příliš ostrá jídla, raději vynechte jalapeňos.  

Grande burrito s hovězím masem
Autor: Michaela Dvořáková Grande burrito s hovězím masem

Ochutnali jsme také mexický bowl, který je mým nejoblíbenějším pokrmem. Jedla jsem ho několikrát s různými druhy masa a vždy mi moc chutnal. Mexický bowl má v základu dva druhy fazolí, limetkovou rýži, rajčatovou salsu Pico de gallo, kukuřici, ledový salát a maso dle výběru – my zvolili yucatánské vepřové, navíc jsme objednali ještě čerstvý koriandr, nakládanou cibuli a jemnou salsu (140 Kč).

Mexický talíř mám ráda, jedná se o lehké jídlo, které nejen skvěle chutná, ale i vypadá. Yucatánské vepřové můžu doporučit, hodí se do všech mexických pokrmů. Trhané maso je kořeněné a šťavnaté. Tento pokrm se dá jíst i studený, a tak je ideální ho vzít třeba i na výlet.

Mexický bowl s yucatánským vepřovým masem
Autor: Michaela Dvořáková Mexický bowl s yucatánským vepřovým masem

V naší objednávce nemohlo chybět ani chilli con carne, což je přímo synonymem mexické kuchyně. 

Jedná se o pokrm, jehož základem je hovězí maso, které se dlouze dusí se směsí zeleniny, fazolí, chilli papriček, kukuřice a směsí koření. Jako přílohu můžete zvolit buď limetkovou rýži nebo nachos.

My jsme objednali chilli con carne s rýží, navíc jsme doobjednali ještě sýr, čerstvý koriandr a nakládanou cibuli. Chilli con carne nám chutnalo, ale zdálo se nám ne moc kořeněné ani pálivé. Porce to však byla obrovská a část nám zbyla i na večeři.

K pokrmu byla jako součást výhodného menu navíc i fazolová polévka. Byla hustá a chuťově jemně pálivá. (Cena menu včetně polévky 159 Kč.)

Chilli con carne s limetkovou rýží
Autor: Michaela Dvořáková Chilli con carne s limetkovou rýží

Pokud máte rádi mexickou kuchyni a chcete vyzkoušet autentická mexická jídla, tak restauraci Los Capolitos určitě doporučujeme. Díky volitelným ingrediencím si můžete zvolit přesně to, na co máte chuť.

Vybíráme pro vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.

Dáme restaurace

Související témata: mexická kuchyně , Dáme jídlo , restaurace Ostrava

reklama