Suroviny
- kachní žaludky 1 kg
- sůl 50 g
- cukr 35 g
- kachní sádlo 1 litr
- zelená čočka 250 g
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 200 g
- řapíkatý celer 1 řapík
- olivový olej 1/2 lžíce
- bobkový list 1 ks
- kuřecí vývar 750 ml
- cherry rajčata 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- tymián
- balzamikový ocet 1 lžíce
- máslo 1 lžíce

Postup přípravy
Očistěte kachní žaludky, důkladně je propláchněte vodou a naložte je přes noc do nálevu z 1 litru vody, soli a cukru.
Druhý den žaludky opláchněte, osušte a vložte je do kachního sádla. Konfitujte v troubě při 85 °C 5–7 hodin, dokud nebudou měkké.
Propláchněte zelenou čočku, sceďte ji. Očistěte zeleninu, nakrájejte ji a orestujte na olivovém oleji. Přidejte čočku, bobkový list a vývar, duste doměkka a vmíchejte rajčátka.
Ragú dochuťte tymiánem, solí, pepřem a balzamikem, zjemněte máslem. Rozdělte do misek, navrch položte konfitované žaludky a ozdobte tymiánem.
PRIMA TIP: Pokud máte doma červené víno, přidejte při dušení čočky deci do vývaru – ragú tak získá hlubší chuť a krásně se spojí s jemností konfitovaných žaludků.
Vyzkoušejte také zadělávaná srdíčka s rýží podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky
