Holandský řízek
- vepřová krkovice (mletá) 1 kg
- sůl 15 g
- pepř (čerstvě namletý) 1 g
- vejce 2 ks
- gouda (nakrájená na malé kostičky) 60 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- rohlík (nakrájené a namočené v mléce) 2 ks
- strouhanka 10 g
- cibule (menší) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- polohrubá mouka (na trojobal)
- vejce (na trojobal)
- strouhanka (na trojobal)
- muškátový oříšek 1 špetka
- řepkový olej (na smažení)
- citron (měsíčky k podávání)
Bramborová kaše
Okurkový salát
- salátová okurka 2 ks
- bílý jogurt 200 g
- olivový olej 1 lžíce
- kopr (nasekaný) 1 lžíce
- sůl

Postup přípravy
Holandský řízek: Špek nakrájejte na malé kostičky, spolu s cibulí a česnekem je orestujte na pánvi a nechte vychladnout.
Mletou krkovici smíchejte se solí, pepřem, vejci, goudou, petrželkou, namočenými rohlíky, strouhankou a špetkou muškátového oříšku.
Přidejte vychladlou směs špeku, cibule a česneku a důkladně promíchejte.
Vytvarujte řízky (porce cca 200 g), obalte v trojobalu a smažte na pánvi dozlatova.
Bramborová kaše se sádlovou cibulkou: Brambory omyjte, položte na plech, posypte mořskou solí a pečte na 180 stupňů 30 minut, dokud nejsou měkké.
Ještě horké brambory rozpulte, vydlabejte střed, který propasírujte přes pasírku. Přidejte máslo, mléko a smetanu a vyšlehejte do hladké kaše.
Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, osmažte na sádle dozlatova a použijte jako ozdobu.
Okurkový salát: Okurky rozpulte, vydlabejte střed, nakrájejte na kostičky a lehce osolte. Promíchejte s jogurtem, olivovým olejem a nasekaným koprem.
PRIMA TIP: Holandský řízek podávejte s bramborovou kaší, ozdobený sádlovou cibulkou. Jako přílohu servírujte okurkový salát a citronový měsíček.
Brambory na Pankráci promění obyčejnou surovinu v hlavní hvězdu na talíři
Objevte restauraci na pražském Pankráci, kde hrají hlavní roli brambory v celé své rozmanitosti – od křupavých hranolků přes španělské patatas bravas, jemné tortilly či poctivé polévky až po exotické speciality s chobotnicí nebo ceviche. Jako první podnik svého druhu zde nabízí možnost vybrat si konkrétní odrůdu brambor, ke které šéfkuchař Lukáš Soukup doporučí ideální pokrm. Spojte tuto jedinečnou zkušenost s perfektně načepovanou plzní a užijte si gastronomii, kde brambory nejsou jen přílohou, ale skutečnou hvězdou.
Vyzkoušejte také klasický vepřový řízek podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem