Suroviny
- telecí (medailonky (kýta nebo hřbet)) 400 g
 - sůl
 - pepř
 - rostlinný olej 2 lžíce
 - tymián 2 snítky
 - šalotka 2 ks
 - hlíva ústřičná 150 g
 - máslo 2 lžíce
 - bílé víno 100 ml
 - smetana ke šlehání 50 ml
 - citronová šťáva 1 lžička
 - hladkolistá petržel 3 snítky
 
Postup přípravy
- Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte je, nechte je zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
 - Pánev nahřejte na nejvyšším stupni. Vlijte do ní olej, vložte medailonky a zprudka je opékejte z každé strany zhruba dvě minuty. Přidejte tymián a stále udržujte pánev dostatečně horkou, aby se maso peklo, ale nepřipalovalo. Upečte medailonky dozlatova, trvá to zhruba 4 minuty z každé strany. Na dotyk by měly být pružné.
 - Upečené maso a tymián vyjměte a do pánve dejte šalotku, hlívu a máslo. Osolte, opepřete a promíchejte. Krátce opékejte, zhruba za pět minut hlíva změkne. Přilijte víno a promíchejte ho s připečenou šťávou z masa a hlívy. Zakápněte smetanou a citronovou šťávou, přidejte petrželku, promíchejte a podávejte s telecími medailonky.