Suroviny
- telecí kýta (vařená)
- cornichon 8 ks
- italský chleba (starší) 2 krajíce
- olivový olej 50 ml
- kapary 1 lžička
- hladkolistá petržel 1 snítka
- cibule 4 ks
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- brandy 50 ml
- vývar (nebo voda)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
- salát frisée
Postup přípravy
- Na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájenou cibuli, přidejte sůl, pepř a cukr. Jakmile se začne cibule připalovat na pánvi, přlijte vývar nebo vodu, počkejte, až se tekutina vyvaří, poté přidejte brandy a vypalte alkohol, nechte vyvařit. Cibuli smíchejte v misce s nadrobno nakrájenými kapary, petrželí a hořčicí.
- Krajíc chleba opečte na olivovém oleji dozlatova, na něj naneste cibuli, naskládejte na tenké plátky nakrájenou telecí kýtu, okurky cornichon, salát frisee, pokapejte olivovým olejem a osolte. Servírujte okamžitě.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Bruschetta s telecími plátky a karamelizovanou cibulí podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Bruschetta s telecími plátky a karamelizovanou cibulí podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima