Lenka Svobodová

Telecí maso s hráškem po chorvatsku

Moje hodnocení
5x

Teletina s graškom je jedním z mnoha masových stew, které jsou v Chorvatsku a na celém Balkáně velmi oblíbené. Zatímco v našem klasickém guláši najdete kromě masa pouze cibuli, na jihu do těchto dušených pokrmů přidávají i zeleninu, která jídlu dodá další chutě a krásně ho odlehčí. Recept na léto jako stvořený…

4 porce
60 minut
chorvatská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, poté i na kostky nakrájené maso a orestujte.
  2. Přisypte hrášek a nakrájená rajčata, osolte a duste doměkka asi 40 minut. V případě potřeby trochu podlijte vodou nebo vývarem.
  3. Nakonec posypte nasekanou zelenou petrželkou, opepřete a dosolte. Podávejte s bílým chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lenka Svobodová

S chutí Chorvatska Lenka Svobodová

Kuchařka S chutí Chorvatska představuje chorvatskou kuchyni, která je mnohem pestřejší, než jak ji mnozí znají z dovolené u moře. Chorvatská kuchyně je totiž stejně jako Chorvatsko velmi rozmanitá a každá oblast má co nabídnout. Kniha seznámí s kuchyněmi a specialitami jednotlivých regionů, i s pokrmy, které se připravují v celém Chorvatsku. Můžete tak připravit a ochutnat slavnostní speciality, tradiční, typická i běžná jídla ze všech koutů Chorvatska.

www.schutichorvatska.cz


Přečtěte si také

Recepty