Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Zdroj: S chutí Chorvatska
Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Zdroj:
S chutí Chorvatska
Teletina s graškom je jedním z mnoha masových stew, které jsou v Chorvatsku a na celém Balkáně velmi oblíbené. Zatímco v našem klasickém guláši najdete kromě masa pouze cibuli, na jihu do těchto dušených pokrmů přidávají i zeleninu, která jídlu dodá další chutě a krásně ho odlehčí. Recept na léto jako stvořený…
4 porce
60 minut
chorvatská
Postup přípravy
-
Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, poté i na kostky nakrájené maso a orestujte.
-
Přisypte hrášek a nakrájená rajčata, osolte a duste doměkka asi 40 minut. V případě potřeby trochu podlijte vodou nebo vývarem.
-
Nakonec posypte nasekanou zelenou petrželkou, opepřete a dosolte. Podávejte s bílým chlebem.
Telecí maso s hráškem po chorvatsku 2
Zdroj: S chutí Chorvatska
Telecí maso s hráškem po chorvatsku 2
Zdroj:
S chutí Chorvatska