Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Teletina s graškom je jedním z mnoha masových stew, které jsou v Chorvatsku a na celém Balkáně velmi oblíbené. Zatímco v našem klasickém guláši najdete kromě masa pouze cibuli, na jihu do těchto dušených pokrmů přidávají i zeleninu, která jídlu dodá další chutě a krásně ho odlehčí. Recept na léto jako stvořený…
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- telecí maso 600 g
- hrášek 400 g
- velká cibule 1 ks
- velká mrkev 1 ks
- česnek 3 stroužky
- rajčata 3 ks
- hladkolistá petržel
- olivový olej 60 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, poté i na kostky nakrájené maso a orestujte.
- Přisypte hrášek a nakrájená rajčata, osolte a duste doměkka asi 40 minut. V případě potřeby trochu podlijte vodou nebo vývarem.
- Nakonec posypte nasekanou zelenou petrželkou, opepřete a dosolte. Podávejte s bílým chlebem.
S chutí Chorvatska
Kuchařka S chutí Chorvatska představuje chorvatskou kuchyni, která je mnohem pestřejší, než jak ji mnozí znají z dovolené u moře. Chorvatská kuchyně je totiž stejně jako Chorvatsko velmi rozmanitá a každá oblast má co nabídnout. Kniha seznámí s kuchyněmi a specialitami jednotlivých regionů, i s pokrmy, které se připravují v celém Chorvatsku. Můžete tak připravit a ochutnat slavnostní speciality, tradiční, typická i běžná jídla ze všech koutů Chorvatska.