Suroviny
- telecí 600 g
- hrášek 400 g
- cibule (velká ) 1 ks
- mrkev (velká ) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- rajčata 3 ks
- hladkolistá petržel
- olivový olej 60 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, poté i na kostky nakrájené maso a orestujte.
- Přisypte hrášek a nakrájená rajčata, osolte a duste doměkka asi 40 minut. V případě potřeby trochu podlijte vodou nebo vývarem.
- Nakonec posypte nasekanou zelenou petrželkou, opepřete a dosolte. Podávejte s bílým chlebem.
Telecí maso s hráškem po chorvatsku 2 Zdroj: S chutí Chorvatska