zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Autor: S chutí Chorvatska Telecí maso s hráškem po chorvatsku

Telecí maso s hráškem po chorvatsku

Hodnoceno: 5x
Teletina s graškom je jedním z mnoha masových stew, které jsou v Chorvatsku a na celém Balkáně velmi oblíbené. Zatímco v našem klasickém guláši najdete kromě masa pouze cibuli, na jihu do těchto dušených pokrmů přidávají i zeleninu, která jídlu dodá další chutě a krásně ho odlehčí. Recept na léto jako stvořený…
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, poté i na kostky nakrájené maso a orestujte. 
  2. Přisypte hrášek a nakrájená rajčata, osolte a duste doměkka asi 40 minut. V případě potřeby trochu podlijte vodou nebo vývarem. 
  3. Nakonec posypte nasekanou zelenou petrželkou, opepřete a dosolte. Podávejte s bílým chlebem.
Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Autor: S chutí Chorvatska Telecí maso s hráškem po chorvatsku

reklama

S chutí Chorvatska
Lenka Svobodová

Kuchařka S chutí Chorvatska představuje chorvatskou kuchyni, která je mnohem pestřejší, než jak ji mnozí znají z dovolené u moře. Chorvatská kuchyně je totiž stejně jako Chorvatsko velmi rozmanitá a každá oblast má co nabídnout. Kniha seznámí s kuchyněmi a specialitami jednotlivých regionů, i s pokrmy, které se připravují v celém Chorvatsku. Můžete tak připravit a ochutnat slavnostní speciality, tradiční, typická i běžná jídla ze všech koutů Chorvatska.    

www.schutichorvatska.cz