Meredith Erickson

Smažené plátky telecích jater s bramborovými rösti

Moje hodnocení
8x

V malé kuchyni dřevěné boudy v alpském Zermattu najdete kouzlit Maxe, sympatického majitele, po boku své manželky Greti. Když bylo Maxovi čtrnáct let, vyučil se řezníkem a nedá se přehlédnout, že zbožňuje vnitřnosti: na jídelním lístku jsou od roku 1984. Když jsem uviděla děti s růžovými tvářemi v zasněžených botách, jak baští jeho telecí játra a ledvinky, srdce mi poskočilo. Tento recept je Maxův.

4 porce
30 minut
rakouská

Bylinková omáčka

Maso

Postup přípravy

  1. Příprava bylinkové omáčky: V mixéru nebo kuchyňském robotu jednotlivými pulzy rozsekejte nahrubo bylinky a petržel. Přidejte olivový olej a pokračujte dalšími pulzy, dokud se konzistence směsi nebude podobat pestu. Ochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  2. Zahřejte na středně vysokém plameni velkou litinovou pánev. Přidejte máslo, olivový olej a cibuli a 5 až 7 minut ji smažte, dokud hezky nezhnědne. Vmíchejte česnek a omáčku ze směsi bylin a zesilte na vysoký plamen.
  3. Do pánve položte plátky jater a nechejte mezi nimi trochu místa. Jakmile plátky po 1 až 2 minutách hezky zhnědnou, obraťte je a smažte další minutu nebo dvě, dokud nezhnědne i druhá strana. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Ihned podávejte spolu s bramborovými rösti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Meredith Erickson

Grada - Zažít Alpy Meredith Erickson

Cestovat, poznávat, jíst

Když otevřete tuto knihu, okamžitě se přenesete doprostřed Alp. Najdete v ní povídání horách a jejich historii, tipy na cesty a šéfkuchaři z nejlepších horských hotelů, farmáři, majitelé chat i „obyčejní“ obyvatelé se s vámi podělí o své léty ověřené autentické recepty.

Čtyři alpské státy – čtyři rozsáhlé kapitoly. V každé z nich najdete recepty typické pro alpskou kuchyni daného regionu společně s povídáním o místních surovinách, kuchařích, majitelích horských chat, tipy na to, co si nesmíte nechat ujít…

Vydalo nakladatelství Grada.


Přečtěte si také

Recepty