Suroviny
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na velké kostky a vhoďte ho do horké vody. Promíchejte, chvíli počkejte, než se na hladině vysráží bílkovina z masa, a pak kostky vyndejte sítem.
- Ve vypláchnutém kastrolu nechte na kapce oleje opéct slaninu. Pak k ní přidejte také mrkev a petržel nakrájenou na kolečka. Přihoďte pár nakrájených žampionů, zamíchejte a zalijte vše vývarem. Na závěr dejte do vývaru maso a přiveďte vše k varu.
- Plotnu stáhněte, přidejte koření a nechte pomalu vše vařit doměkka. Když je maso hotové, sceďte vývar a připravte si jíšku z hladké mouky a másla. Zchladlou jíšku vmíchejte do vývaru, rozmixujte a znovu přiveďte k varu, aby omáčka zhoustla. Na závěr přilijte trochu smetany a omáčku přeceďte k masu a zelenině.
- Jako příloha jsou ideální široké nudle, do kterých nasekejte čerstvou petrželku.
Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi 2 Zdroj: FTV Prima