Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi
Zdroj: FTV Prima
Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi
Zdroj:
FTV Prima
V třetím díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich telecí blanket. Jde o průsečík francouzské a české kuchyně, a jak tvrdí Zdeněk, právě přípravou takového pokrmu kdysi začínal ve francouzské restauraci. A uvědomil si, že v jednoduchosti je krása. Navíc na přípravu takového jídla není třeba drahé maso. Stačí hrudí či plec a lahůdka je na stole.
1 porce
60 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na velké kostky a vhoďte ho do horké vody. Promíchejte, chvíli počkejte, než se na hladině vysráží bílkovina z masa, a pak kostky vyndejte sítem.
-
Ve vypláchnutém kastrolu nechte na kapce oleje opéct slaninu. Pak k ní přidejte také mrkev a petržel nakrájenou na kolečka. Přihoďte pár nakrájených žampionů, zamíchejte a zalijte vše vývarem. Na závěr dejte do vývaru maso a přiveďte vše k varu.
-
Plotnu stáhněte, přidejte koření a nechte pomalu vše vařit doměkka. Když je maso hotové, sceďte vývar a připravte si jíšku z hladké mouky a másla. Zchladlou jíšku vmíchejte do vývaru, rozmixujte a znovu přiveďte k varu, aby omáčka zhoustla. Na závěr přilijte trochu smetany a omáčku přeceďte k masu a zelenině.
-
Jako příloha jsou ideální široké nudle, do kterých nasekejte čerstvou petrželku.
Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi 2
Zdroj: FTV Prima
Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi 2
Zdroj:
FTV Prima