Zdeněk Pohlreich

Telecí blanket s krémovou omáčkou a nudlemi

Moje hodnocení
10x

V třetím díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich telecí blanket. Jde o průsečík francouzské a české kuchyně, a jak tvrdí Zdeněk, právě přípravou takového pokrmu kdysi začínal ve francouzské restauraci. A uvědomil si, že v jednoduchosti je krása. Navíc na přípravu takového jídla není třeba drahé maso. Stačí hrudí či plec a lahůdka je na stole.

1 porce
60 minut
francouzská

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na velké kostky a vhoďte ho do horké vody. Promíchejte, chvíli počkejte, než se na hladině vysráží bílkovina z masa, a pak kostky vyndejte sítem.
  2. Ve vypláchnutém kastrolu nechte na kapce oleje opéct slaninu. Pak k ní přidejte také mrkev a petržel nakrájenou na kolečka. Přihoďte pár nakrájených žampionů, zamíchejte a zalijte vše vývarem. Na závěr dejte do vývaru maso a přiveďte vše k varu.
  3. Plotnu stáhněte, přidejte koření a nechte pomalu vše vařit doměkka. Když je maso hotové, sceďte vývar a připravte si jíšku z hladké mouky a másla. Zchladlou jíšku vmíchejte do vývaru, rozmixujte a znovu přiveďte k varu, aby omáčka zhoustla. Na závěr přilijte trochu smetany a omáčku přeceďte k masu a zelenině.
  4. Jako příloha jsou ideální široké nudle, do kterých nasekejte čerstvou petrželku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty