reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Švédský strouhaný tvarohový koláč s broskvemi
Autor: Marek Kučera Švédský strouhaný tvarohový koláč s broskvemi

Švédský strouhaný tvarohový koláč s broskvemi

Hodnoceno: 8x
Dostal se k nám už před desítkami let a uchvátil svou jednoduchostí, která je jeho poznávacím znamením. A také sjednocujícím, protože variant receptů je bezpočet. My jsme tuhle luxusní ještě proložili broskvovou vrstvou.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Ze všech přísad vypracujte tužší těsto, množství mouky záleží na její savosti, přisypávejte ji proto postupně. Dortovou rozevírací formu vymažte máslem a vysypte moukou. Přes hrubé struhadlo do ní nastrouhejte větší dvě třetiny těsta. Poklaďte ho na plátky nakrájenými broskvemi. Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. Tvaroh utřete se škrobem, máslem, žloutky, vanilkovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho zatřete do náplně. Zakryjte jí ovoce a navrch nastrouhejte zbylé kakaové těsto. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut.

PRIMA TIP: Tenhle recept má skutečně bezpočet variací a možností přípravy. Někdo těsto, které bývá tmavé i světlé, do formy nestrouhá, ale vymačká ho do ní, před strouháním se někdy těsto dává ztuhnout do chladu, i s náplní je možné si různě hrát.

Švédský strouhaný tvarohový koláč s broskvemi
Autor: Marek Kučera Švédský strouhaný tvarohový koláč s broskvemi

reklama

Související témata: strouhaný koláč , broskve , tvaroh , Sladké