Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Sladké
Sladké
Barbora Gorecká
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Perníkový strouhaný koláč s cheesecake náplní

Perníkový strouhaný koláč s cheesecake náplní

Perníkový strouhaný koláč s cheesecake náplní Zdroj: Barbora Gorecká

  • Zavřít
Perníkový strouhaný koláč s cheesecake náplní

Perníkový strouhaný koláč s cheesecake náplní Zdroj: Barbora Gorecká

Moje hodnocení
19x

Chutný domácí koláč, který má hned několik lahodných vrstev? Tak to si necháme líbit. Tato sladkost si získá milovníky cheesecaku i klasických koláčů. Pro nadcházející advent jako stvořená.

12 porcí
180 minut
česká
Seznam.cz banner

Křehké strouhané těsto:

  • hladká mouka 200 g
  • kakao (holandské) 15 g
  • perníkové koření 10 g
  • cukr 75 g
  • máslo (trochu změklé) 150 g
  • vejce 1 ks

Perníkový korpus:

  • máslo (pokojové teploty) 180 g
  • čokoláda 140 g
  • med 100 g
  • perníkové koření 20 g
  • vejce 4 ks
  • třtinový cukr 40 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • hladká mouka 125 g
  • bramborový škrob 20 g

Tvarohová náplň:

  • tučný tvaroh 1 kg
  • cukr krupice 150 g
  • máslo (změklé) 50 g
  • bramborový škrob 25 g
  • smetana ke šlehání 200 g
  • vejce 4 ks
  • moučkový cukr (na pocukrování)

Postup přípravy:

  1. Nejprve připravte křehké těsto na strouhání. Mouku a kakao prosejte, přidejte perníkové koření, cukr a máslo – vše začněte pomocí K-metly zpracovávat a nakonec přidejte vejce.
  2. Když je těsto propojené, vytvarujte z něj váleček, který zabalte do potravinářské fólie a dejte na 40–50 minut do mrazničky.
  3. Připravte perníkový korpus. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo, čokoládu a med. Vše spolu nechte za stálého míchání dohladka rozpustit, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Vejce vyšlehejte s třtinovým a vanilkovým cukrem do nadýchané hmoty (cca 5 minut). Mouku, bramborový škrob, kypřicí prášek do pečiva a perníkové koření prosejte přes síto do čisté misky a dejte chvíli stranou.
  5. Vychladlou čokoládu za stálého šlehání (na střední otáčky) zapracujte do vyšlehaných vajíček. Nakonec přidejte moučnou směs a pomocí cukrářské špachtle zlehka zapracujte do těsta.
  6. Takto připravené těsto nalijte do formy (cca 24x34 cm), kterou vyložte pečicím papírem, boky formy vymažte trochou másla a vysypte polohrubou moukou. Pečte na 160 °C asi 20–22 minut.
  7. Upečený korpus nechte vychladnout. Horní vrstvu korpusu (cca 1 cm) zlehka seřízněte nožem a nastrouhejte na hrubém struhadle (bude sloužit jako posyp na tvarohovou náplň spolu s křehkým těstem).
  8. Připravte tvarohovou náplň. Tvaroh, cukr, máslo, vanilkový cukr a bramborový škrob spolu smíchejte. Směs začněte šlehat na střední rychlost a tenkým pramínkem přilévejte smetanu do hmoty a postupně přidávejte po jednom vejci (vždy jedno zapracujte, pak přidávejte druhé).
  9. Míchejte do hladké a krémové konzistence (asi 1–2 minuty). Náplň rozetřete na perníkový korpus. Křehké těsto vytáhněte z mrazničky a nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte ho s nastrouhaným perníkovým korpusem a postupně posypejte vršek tvarohové náplně.
  10. Takto připravený koláč pečte při 180 °C asi 50 minut. Nechte ho v troubě odpočívat při lehce pootevřených dvířkách trouby asi hodinu. Před podáváním koláč posypejte moučkovým cukrem.

Křehký koláč s pomerančovou náplní podle Máma peče doma Recepty

Křehký koláč s pomerančovou náplní podle Máma peče doma

23
Křehký koláč s karamelizovanou bílou čokoládou Recepty

Křehký koláč s karamelizovanou bílou čokoládou

20
Křehký koláč s jablky Recepty

Křehký koláč s jablky

19
Křehký koláč s hroznovým vínem Recepty

Křehký koláč s hroznovým vínem

19

Vyzkoušejte i recept na klasický hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Barbora Gorecká

Zdroj receptu

Barbora Gorecká

Máma peče doma Barbora Gorecká

Máma peče doma alias Bára je amatérská kuchařka a pekařka, která ráda s láskou vaří a peče, pro své nejbližší.

Zdravotní sestra, která miluje svou práci, i když někdy si říká, jestli se neminula povoláním. Miluje dobré jídlo, dobré víno a její blog je zaměřený hlavně na pečení. Miluje českou klasiku, ale ráda peče i netradiční dezerty. Ty nejlepší najdete i v její kuchařce Moje nejsladší vzpomínky.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky čokoláda koláč cheesecake perníkové koření

Návrhy pro vás

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce Maso

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku


Přečtěte si také

Novinky
Mixér: metrová pizza, rajčata z italského venkova nebo pivo na podporu Movemberu

Mixér: metrová pizza, rajčata z italského venkova nebo pivo na podporu Movemberu

Předkrmy a chuťovky
Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Soutěžící
Zdeněk Virag pozve na zábavu kouzelníka

Zdeněk Virag pozve na zábavu kouzelníka

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Předkrmy a chuťovky
Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Prostřeno: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Nadýchané lívance s tvarohovým krémem a ovocným rozvarem

Prostřeno: Nadýchané lívance s tvarohovým krémem a ovocným rozvarem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panenka se švestkovou omáčkou z portského vína a bramborový fondán

Prostřeno: Vepřová panenka se švestkovou omáčkou z portského vína a bramborový fondán

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce Maso

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Předkrmy a chuťovky
Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou Maso

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Předkrmy a chuťovky
Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Předkrmy a chuťovky

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Předkrmy a chuťovky
Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd Vegetariánské

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo Vegetariánské

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Skopeček se stal třetím místopředsedou Sněmovny. Richterová opět neuspěla Klaus: Za výrok o Turkovi mě seřvali synové. Podle Topolánka jsou v Evropě takových mimoňů tuny V ukrajinské armádě bojoval boss brazilské mafie. Přiletěl si pro krvavé know-how

prima-zeny

Scénář Nočního operatéra se Vaculíkovi líbil hned. Herec si na Vánoce dopřeje kapra i řízek Každá komplikace je vlastně fajn, směje se Vojta Kotek problémům s chráněnými druhy Dřív jsem riskoval, dnes chci klid, říká Lukáš Vaculík. V práci sází na lidi

prima-zoom

Únos letadla skončil sebevraždami Šli zemřít do války a napsali dopisy na rozloučenou. Po 109 letech se na pláži našly dojemné vzkazy v láhvi Žena převlečená za klauna zastřelila manželku svého milence. Pokus o dokonalý zločin vyšel jen napůl

prima-fresh

Mixér: metrová pizza, rajčata z italského venkova nebo pivo na podporu Movemberu Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

prima-cool

VIDEO: Nový trailer Bouřlivých výšin Na Arianu Grande se vrhnul fanoušek, zachránila ji slavná herečka. Děsivý moment zachytily kamery Jak se Rusko obrátilo naruby? První trailer Mága z Kremlu ukazuje Juda Law v roli Vladimira Putina

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

30 nejkrásnějších adventních přání. Co se píše k adventu? Tipy na prodloužený listopadový víkend: Objevte Kladensko a Slánsko Obložené chlebíčky za socialismu: Jaké byly nejoblíbenější?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.