Najděte si recept
Na co máte chuť?

Skořicoví šneci podle Mlsné holky
Hanka alias Mlsná holka je miláčkem všech brněnských milovníků sladkého. Ve svém malém krámku připravuje každý den oblíbené donuty, makronky, skořicové šneky a nově i cronuty. A právě o svůj vyhlášený recept na skořicové šneky se s námi podělila.
nad 2 hodiny
Suroviny
Těsto:
- mléko 250 ml
- čerstvé droždí 25 g
- máslo 75 g
- cukr krystal 45 g
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 400 g
Náplň:
- máslo 80 g
- cukr krystal 45 g
- mletá skořice 2 lžíce
Poleva:
- mascarpone 125 g
- polotučný tvaroh 125 g
- cukr moučka dle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.
- Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice.
- Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte. Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Šneky na plechu nechte kynout dalších 30 minut.
- Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu. Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
- Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.
Mlsná holka
Adresa: Kozí 27/2, Brno
Web: www.mlsna-holka.cz
Otevírací doba: každý všední den 9.00 – 18.00 nebo do vyprodání