návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Skořicoví šneci podle Mlsné holky

nad 2 hodiny
Skořicoví šneci podle Mlsné holky
Skořicoví šneci podle Mlsné holky Autor: archiv Mlsná holka
Hanka alias Mlsná holka je miláčkem všech brněnských milovníků sladkého. Ve svém malém krámku připravuje každý den oblíbené donuty, makronky, skořicové šneky a nově i cronuty. A právě o svůj vyhlášený recept na skořicové šneky se s námi podělila.
Reklama

Suroviny

Těsto:

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut. 
  2. Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice. 
  3. Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte. Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Šneky na plechu nechte kynout dalších 30 minut.
  4. Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu. Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
  5. Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.
Reklama

Mlsná holka

Adresa: Kozí 27/2, Brno 
Web: www.mlsna-holka.cz 
Otevírací doba: každý všední den 9.00 – 18.00 nebo do vyprodání

Skořicoví šneci podle Mlsné holky
Skořicoví šneci podle Mlsné holky
archiv Mlsná holka
Související témata: Sladké , Skandinávská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama