Těsto
- mléko 250 ml
- droždí (čerstvé ) 25 g
- máslo 75 g
- cukr krystal 45 g
- hladká mouka 400 g
- sůl 1/2 lžičky
Náplň
- máslo 80 g
- cukr krystal 45 g
- mletá skořice 2 lžíce
Poleva
- mascarpone 125 g
- polotučný tvaroh 125 g
- moučkový cukr (dle chuti)
Postup přípravy
- Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.
- Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice.
- Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte. Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Šneky na plechu nechte kynout dalších 30 minut.
- Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu. Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
- Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.
Mlsná holka
Adresa: Kozí 27/2, Brno Web: www.mlsna-holka.cz Otevírací doba: každý všední den 9.00 – 18.00 nebo do vyprodání
Skořicoví šneci podle Mlsné holky 2 Zdroj: archiv Mlsná holka
Vyzkoušejte také makovec s citronovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vláčný makovec s citronovou polevou