zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vánoční skořicový pletenec z červené pšenice
Autor: archiv Probio Vánoční skořicový pletenec z červené pšenice

Vánoční skořicový pletenec z červené pšenice

Hodnoceno: 5x
Chcete si připravit nevšední sváteční moučník, ale stále ve zdravém duchu? Zkuste upéct pro rodinu originální skořicový pletenec z červené pšenice. Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale vážně stojí za zkoušku.
do 1,5 hodiny

reklama

Postup

  1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek.
  2. Po vzejití kvásku přidejte ostatní suroviny určené na těsto.
  3. Zpracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě cca 60 minut.
  4. Na náplň si v misce smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici.
  5. Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte v co nejtenčí plát ve tvaru čtverce. Ten potřete po celé ploše náplní a zarolujte.
  6. Srolované těsto zvrchu podélně rozřízněte tak, že z jedné strany začnete 5 cm od konce a doříznete až na druhý konec.
  7. Takto vám vzniknout dva prameny, které jsou na jednom konci k sobě spojené.
  8. Prameny spleťte (přeložte přes sebe) tak, aby byl řez na vnější straně.
  9. Vzniklý cop stočte do kruhu a přitlačením spojte oba konce k sobě.
  10. Hotový věnec přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečte na 180 °C do zezlátnutí, cca 25 minut.
Vánoční skořicový pletenec z červené pšenice
Autor: archiv Probio Vánoční skořicový pletenec z červené pšenice

reklama

Související témata: pletenec , věnec , kynuté recepty , sladké recepty , Sladké