Suroviny
- červená řepa (menší syrová) 4 ks
- olivový olej 6 lžic
- rozmarýn (čerstvý )
- pomeranč 2 ks
- lískové ořechy (loupané) 1 hrst
- citronová šťáva (čerstvá ) 3 lžíce
- med 2 lžíce
- mletý zázvor (špetka )
- polníček 1 velká hrst
- ořechový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Řepy pořádně omyjte a připravte na plech velký list alobalu. Omyté řepy potřete olivovým olejem (dobře se vám to bude dělat v dlani, do které si trochu oleje nalijete), postavte je vedle sebe na alobal, osolte, opepřete a přidejte pár větviček rozmarýnu. Alobal důkladně zabalte. Řepy dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C cca na hodinu (podle velikosti).
- Upečené řepy nechte vychladnout a mezitím si oloupejte pomeranče, a pokud vám to jde dobře, vykrájejte z nich filátka (nebudete tam tím pádem mít žádné vnitřní slupky), ale klidně je můžete jen rozebrat na dílky a dílky překrojit.
- Řepy oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na talíř dejte nejprve kousky řepy, pak pomerančů, posypte nahrubo posekanými lískovými oříšky a na závěr pokapejte zálivkou smíchanou z 5 lžic oleje, citronové šťávy, soli, pepře, medu a zázvoru. Ozdobte lístky polníčku.