Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Fazolková polévka na smetaně
Máte rádi fazolky na smetaně? Oblíbené jídlo, které upadlo trošku v zapomnění a je přitom plné chutí. Fazolky krásně křupou, brambory a vajíčko zasytí. Proč si v podzimních dnech tuhle dobrotu nepřipravit trošku jinak? Zkuste tuhle výtečnou polévku – zaručujeme, že si pochutnáte.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- máslo 1 lžíce
- uzená prorostlá slanina 70 g
- cibule 1 ks
- hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
- voda 1,3 litru
- brambory 4 ks
- čerstvé zelené fazolky 300 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- muškátový květ 1 špetka
- cukr 1 lžíce
- smetana ke šlehání 100 ml
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- čerstvý kopr 1 hrst
- vejce 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na másle orestujte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a cibuli nadrobno. Zasypte hladkou moukou, zarestujte a zalijte trochou vlažné vody – metlou rozšlehejte a přilijte asi 1,2 litru horké vody.
- Přihoďte brambory nakrájené na kousky a zelené fazolky, které jste předtím zbavili stopek, nakrájeli na velikost sousta a proprali. Polévku osolte, opepřete, přisypte špetku muškátového květu a lžíci cukru.
- Vařte 10 minut, poté vmíchejte šlehačku a dochuťte octem. Vařte dalších 5 minut, případně ještě dochuťte a nakonec přidejte nasekaný čerstvý kopr.
- Do polévky na talíři přidejte nakrájené vejce uvařené zvlášť 6 minut.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))