S Klárou v kuchyni: Fazolková polévka na smetaně

Moje hodnocení
5x

Máte rádi fazolky na smetaně? Oblíbené jídlo, které upadlo trošku v zapomnění a je přitom plné chutí. Fazolky krásně křupou, brambory a vajíčko zasytí. Proč si v podzimních dnech tuhle dobrotu nepřipravit trošku jinak? Zkuste tuhle výtečnou polévku – zaručujeme, že si pochutnáte.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • máslo 1 lžíce
  • uzená prorostlá slanina 70 g
  • cibule 1 ks
  • hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
  • voda 1,3 litru
  • brambory 4 ks
  • čerstvé zelené fazolky 300 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • muškátový květ 1 špetka
  • cukr 1 lžíce
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • bílý vinný ocet 2 lžíce
  • čerstvý kopr 1 hrst
  • vejce 4 ks

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a cibuli nadrobno. Zasypte hladkou moukou, zarestujte a zalijte trochou vlažné vody – metlou rozšlehejte a přilijte asi 1,2 litru horké vody.
  2. Přihoďte brambory nakrájené na kousky a zelené fazolky, které jste předtím zbavili stopek, nakrájeli na velikost sousta a proprali. Polévku osolte, opepřete, přisypte špetku muškátového květu a lžíci cukru.
  3. Vařte 10 minut, poté vmíchejte šlehačku a dochuťte octem. Vařte dalších 5 minut, případně ještě dochuťte a nakonec přidejte nasekaný čerstvý kopr.
  4. Do polévky na talíři přidejte nakrájené vejce uvařené zvlášť 6 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty