Fazolková polévka na smetaně
Zdroj: S Klárou v kuchyni
Fazolková polévka na smetaně
Zdroj:
S Klárou v kuchyni
Máte rádi fazolky na smetaně? Oblíbené jídlo, které upadlo trošku v zapomnění a je přitom plné chutí. Fazolky krásně křupou, brambory a vajíčko zasytí. Proč si v podzimních dnech tuhle dobrotu nepřipravit trošku jinak? Zkuste tuhle výtečnou polévku – zaručujeme, že si pochutnáte.
Postup přípravy
-
Na másle orestujte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a cibuli nadrobno. Zasypte hladkou moukou, zarestujte a zalijte trochou vlažné vody – metlou rozšlehejte a přilijte asi 1,2 litru horké vody.
-
Přihoďte brambory nakrájené na kousky a zelené fazolky, které jste předtím zbavili stopek, nakrájeli na velikost sousta a proprali. Polévku osolte, opepřete, přisypte špetku muškátového květu a lžíci cukru.
-
Vařte 10 minut, poté vmíchejte šlehačku a dochuťte octem. Vařte dalších 5 minut, případně ještě dochuťte a nakonec přidejte nasekaný čerstvý kopr.
-
Do polévky na talíři přidejte nakrájené vejce uvařené zvlášť 6 minut.
Fazolková polévka na smetaně 2
Zdroj: Klára Michalová
Fazolková polévka na smetaně 2
Zdroj:
Klára Michalová
Vyzkoušejte i další recepty ze zelených fazolek