Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou
Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou Autor: Zelenina
Kuřecí maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte variantu s brynzou. Jako přílohu přidejte zelené fazolky a máte báječné jídlo, na kterém si všichni pochutnají.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a slaninu a na středně silném ohni je za občasného zamíchání opékejte asi 8 minut dozlatohněda. Odstavte a nechte vychladnout.
  2. Potom do směsi přidejte polovinu brynzy a promíchejte. Kuřecí prsa na několika místech nařízněte a do malých otvorů rozdělte brynzovou náplň. Maso osolte a opepřete.
  3. Do grilovací pánve (nesmí mít plastovou rukojeť) nalijte olivový olej, rozehřejte a přidejte naplněná kuřecí prsa kůží dospod. Maso opékejte 7 minut, dokud kůže nezezlátne. Potom je obraťte, přidejte tymián a víno a pánev vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Dopékejte asi 15 minut, Po vyjmutí z trouby přidejte do výpeku máslo.
  4. Očištěné fazolky vařte v osolené vodě asi 5 minut. Sceďte je a nechte okapat. Potom je vložte do rozehřáté pánve s olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem, přidejte chilli papričku a česnek a opékejte 3 minuty.
  5. Fazolky vyklopte na talíř, navrch upravte kuřecí prsa a posypte zbývající brynzou.
Reklama

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama