Suroviny
- extra virgin olivový olej
- bílá cibule (menší, nasekaná nadrobno) 1 ks
- uzená slanina (nakrájená na kostičky) 100 g
- brynza (čerstvá) 200 g
- kuřecí prsa (s kůží) 4 ks
- sůl
- pepř (namletý)
- tymián (čerstvý)
- bílé víno (suché) 150 ml
- máslo 2 lžíce
- zelené fazolky 500 g
- chilli papričky (bez semen a nakrájená nadrobno) 1 ks
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
Postup přípravy
- V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a slaninu a na středně silném ohni je za občasného zamíchání opékejte asi 8 minut dozlatohněda. Odstavte a nechte vychladnout.
- Potom do směsi přidejte polovinu brynzy a promíchejte. Kuřecí prsa na několika místech nařízněte a do malých otvorů rozdělte brynzovou náplň. Maso osolte a opepřete.
- Do grilovací pánve (nesmí mít plastovou rukojeť) nalijte olivový olej, rozehřejte a přidejte naplněná kuřecí prsa kůží dospod. Maso opékejte 7 minut, dokud kůže nezezlátne. Potom je obraťte, přidejte tymián a víno a pánev vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Dopékejte asi 15 minut, Po vyjmutí z trouby přidejte do výpeku máslo.
- Očištěné fazolky vařte v osolené vodě asi 5 minut. Sceďte je a nechte okapat. Potom je vložte do rozehřáté pánve s olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem, přidejte chilli papričku a česnek a opékejte 3 minuty.
- Fazolky vyklopte na talíř, navrch upravte kuřecí prsa a posypte zbývající brynzou.