Suroviny
- vejce (z volného chovu) 4 ks
- plnotučné mléko 500 g
- hladká mouka 150 g
- hladká mouka (celozrnná) 100 g
- vanilkový cukr 8 g
- máslo (rozpuštěné) 40 g
- červená řepa (uvařená a nakrájená na kousky) 90 g
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence.
- Těsto nechte cca 20–30 minut odstát. Lze jej připravit také večer a ráno usmažit palačinky.
- Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu.
- Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče dokulata po celé pánvi, a smažte.
- Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany.
- Palačinky doporučuji podávat s tvarohem či jogurtem, ovocem a džemem dle chuti.
Růžové panky obarvené červenou řepou Zdroj: Milluji
Vyzkoušejte i další netradiční recepty na palačinky