Suroviny
- hladká špaldová mouka 150 g
- polohrubá pšeničná nebo také špaldová mouka 150 g
- holandské kakao 2 lžíce
- bio vejce 2 ks
- bio plnotučné mléko 500 ml
- třtinový cukr 1 lžíce
- špetka soli
- Třešně 300 g
- polotučný tvaroh 500 g
- višňová nebo třešňová marmeláda
- undefined
Článek
Vyzkoušejte báječné recepty na sladké i slané palačinky
Pro přípravu samotných palačinek je potřeba minimum surovin, a přesto z nich snadno vykouzlíte výborné jídlo, na kterém si pochutnají děti i dospělí.
Postup přípravy
- Připravte hladké těsto z obou mouk, vajíček, mléka, kakaa, soli a cukru – v míse všechno pomocí metličky prošlehejte.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev a postupně pečte palačinky z obou stran. Třešně vypeckujte.
- Hotovu palačinku potřete marmeládou, přeložte ji napůl, pak ještě jednou napůl, aby vznikla hezká čtvrtka, naskládejte tak tři za sebe, ozdobte je třešněmi, tvarohem, ořechy a jedlými květy.