Suroviny
- mléko 2 hrnky (500 ml)
- vejce 2 ks
- pohanková mouka (může být celozrnná pšeničná nebo pohanková) 1 hrnek (160 g)
- chia semínka 1 lžíce
- baby špenát 1 miska (50–100 g)
- máslo (ghí nebo olivový olej na smažení)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Všechny přísady mimo tuk na smažení dej do mixéru a rozmixuj. Vznikne jemné těsto, které nech alespoň půl hodiny odpočívat.
- Pánev rozehřej, slabě ji potři olejem nebo máslem a nalij do ní asi jednu sběračku těsta. Pánví zlehka zakruž, aby se těsto rozlilo po celé pánvi. Palačinku opékej z obou stran pěkně dozlatova. Na střední teplotě to trvá zhruba 2 minuty z každé strany.
- Hotové palačinky podávej posypané oblíbeným ovocem!
PRIMA TIP: První palačinka se většinou nepovede – je to zkušební palačinka, na které poznáš, jestli máš dost rozehřátou pánev nebo správně husté těsto. Nezoufej a rovnou ji sněz.
Špenátové palačinky slečny koaly Zdroj: Velká medvědí kuchařka