reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Perník s citronovo-kakaovým krémem
Autor: Tereza Pánková Perník s citronovo-kakaovým krémem

Perník s citronovo-kakaovým krémem

Hodnoceno: 288x
Vláčné šťavnaté těsto s křupavými ořechy doplňuje výtečný svěží krém. Po tomhle moučníku se zaručeně hned zapráší!
do 1 hodiny
1 pekáč porce

reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na těsto a hnětačem je vymíchejte v hladké těsto. Do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou vlijte těsto a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut. Jakmile je perník upečený (těsto se nelepí na špejli), vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout.
  2. Do misky dejte povolené máslo nakrájené na kostky, přidejte citronovou šťávu, cukr a kakao a vyšlehejte hladký krém. Množství citronu a cukru můžete upravit podle chuti, ale krém by měl být příjemně nakyslý.
  3. Perník podélně rozkrojte na dva pláty, spodní potřete tenkou vrstvou džemu (hodí se jakýkoli nakyslý džem, případně povidla). Na něj naneste kakaový krém a přiklopte vrchním plátem perníku. Ideálně nechte v chladu odležet, aby krém trochu ztuhl, a před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Perník s citronovo-kakaovým krémem  Foto: Perník s citronovo-kakaovým krémem; foto: Tereza Pánková

reklama