Suroviny
- žitná mouka (celozrnná jemně mletá, např. Probio) 1,5 hrnku
- špaldová hladká mouka (např. Probio) 1 hrnek
- mleté ořechy 0,5 hrnku
- kakao (holandského typu) 3 lžíce
- třtinový cukr 1 hrnek
- kypřicí prášek do perníku 1 sáček
- vejce 2 ks
- mléko 1 hrnek
- slunečnicový olej 0,5 hrnku
- hořká čokoláda (85 % kakaa)
- vlašské ořechy (na ozdobu)
Postup přípravy
V míse smíchejte sypké suroviny. V druhé míse rozmíchejte vejce s mlékem a olejem a vlijte k sypkým surovinám. Vypracujte hladké těsto.
Těsto nalijte do formy (plech 37x25 cm) vyložené pečicím papírem a rovnoměrně uhlaďte. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C – horkovzduch. Pečte 30 minut.
Vychladlý perník polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte ořechy.
Další recepty z žitné mouky naleznete na www.probio.cz.
Vyzkoušejte také jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou