Jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou

Moje hodnocení
171x

Perník je velmi rychlý a jednoduchý. Navíc v kombinaci s výraznou marmeládou a čokoládovou polevou chutná snad každému. Zároveň se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, takže nepotřebujete ani váhu! :)

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Troubu zapněte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C).
  2. Plech s rozměrem 30 x 40 cm vyložte zmačkaným a znovu narovnaným pečicím papírem (po zmačkání se s papírem lépe pracuje).
  3. Do mísy nasypte obě mouky, cukr, kypřicí prášek s kořením, kakao a promíchejte.
  4. Do směsi přidejte celá vejce, mléko a olej a metličkou promíchejte. Těsto nalijte do připraveného pekáče a pečte asi 40 minut (pokud do těsta zapíchnete špejli, vyjde ven suchá).
  5. Ještě za tepla potřete povrch perníku marmeládou (vyjde to cca na 3 větší lžíce). Nechte zcela vystydnout.
  6. Čokoládu nalámejte a společně s máslem ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte. Promíchejte, zamíchejte lžíci mléka a polevou potřete celý perník.
  7. V tuto chvíli můžete čokoládu posypat i strouhaným kokosem nebo sekanými ořechy. Vložte do lednice a nechte ztuhnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty

Pradobroty

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.


Přečtěte si také

Recepty