Perník:
- polohrubá mouka 400 g
- moučkový cukr 300 g
- kypřicí prášek do perníku 1 ks
- prášek do pečiva 1/2 prášku
- vejce 2 ks
- kakao 2 lžíce
- mléko 200 ml
- slunečnicový olej 100 ml
- švestková povidla 4 lžíce
- perníkové koření 1 lžička
Na dokončení:
Postup přípravy:
- V misce promíchejte mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
- Nakonec přidejte vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promíchejte. Perník můžete nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35 × 25 cm (těsto lijte zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).
- Pečte na 175 °C asi 35–40 minut. Vychladlý perník prořízněte a promažte švestkovými povidly.
- Nakonec ho rozkrájejte na řezy, polijte rozpuštěnou mléčnou čokoládou, posypte nasekanými pistáciemi a ozdobte malinami.
Na promazání můžete místo povidel použít také marmeládu a na ozdobu se hodí další druhy oříšků nebo ovoce.