Marcel Ihnačák

Opékance s mákem, máslem a hruškou podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
0x

Bramborové šišky s mákem mnohé odrazují z dob školní jídelny, ale vytvarujte z těsta placičky, které zároveň poslouží jako mistička pro mák a hrušky, opečte je a vytvoříte skvostný dezert, který si mnozí budou přát jako sladký oběd.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce v neosolené vodě doměkka. Slijte je a nechte zchladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy.
  2. Přisypte mouku a rychle vypracujte hladké těsto. Odkrajujte z něj lžící kousky a tvarujte z nich placky.
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej a placky opékejte z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 2 minuty z každé na středním stupni.
  4. Máslo rozehřejte v rendlíku. Hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky.
  5. Opékance servírujte přelité rozpuštěným máslem, posypané mákem, cukrem a kostičkami hrušky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty