Opékance s mákem, máslem a hruškou podle Marcela Ihnačáka
Zdroj: Hostina
Opékance s mákem, máslem a hruškou podle Marcela Ihnačáka
Zdroj:
Hostina
Bramborové šišky s mákem mnohé odrazují z dob školní jídelny, ale vytvarujte z těsta placičky, které zároveň poslouží jako mistička pro mák a hrušky, opečte je a vytvoříte skvostný dezert, který si mnozí budou přát jako sladký oběd.
Postup přípravy
-
Brambory uvařte ve slupce v neosolené vodě doměkka. Slijte je a nechte zchladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy.
-
Přisypte mouku a rychle vypracujte hladké těsto. Odkrajujte z něj lžící kousky a tvarujte z nich placky.
-
V pánvi rozehřejte olivový olej a placky opékejte z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 2 minuty z každé na středním stupni.
-
Máslo rozehřejte v rendlíku. Hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky.
-
Opékance servírujte přelité rozpuštěným máslem, posypané mákem, cukrem a kostičkami hrušky.
Opékance s mákem, máslem a hruškou podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj: Hostina
Opékance s mákem, máslem a hruškou podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj:
Hostina