návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí vafle s hruškou

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 1 hodiny
Domácí vafle s hruškou
Autor: Kitchen Story Domácí vafle s hruškou
Snídaně až do postele? To si necháme líbit! Obzvlášť jestli nám někdo donese tyto lahodné domácí vafle s pošírovanou hruškou. Takže, kdo to bude? :)

Suroviny (4 porce)

Hrušky:

Postup

  1. Vafle: Droždí rozdrobte do střední misky, přidejte vlažné mléko, trošku mouky a cukru. Vidličkou vše dobře rozmíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy dejte špaldovou mouku, špetku soli, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek a promíchejte. 
  3. Kokosový cukr chutná tak trochu jako karamel, pokud ho nemáte, můžete nahradit klasický třtinovým cukrem. Cukr vyšlehejte se žloutky a přidejte k suchým ingrediencím.
  4. Do mísy k mouce přidejte vzešlý kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a dobře promíchejte, abyste vytvořili hladké, řidší těsto. Zakryjte čistou utěrkou a dejte vykynout na 30 minut na teplé místo. 
  5. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který nakonec vmíchejte do vykynutého těsta.
  6. Vaflovač rozehřejte a pomocí naběračky naplňte vaflovým těstem. Pečte do zezlátnutí.
  7. Hrušky: Hrušky zbavte slupky a celé i se stopkou vložte do úzkého, ale vyššího hrnce.
  8. Do hrnce přidejte všechno koření, cukr. Vše zalijte lahví červeného vína a brandy. Množství cukru do omáčky dejte podle toho, jaké víno jste použili. Pokud máte víno sladší, cukru dejte méně.
  9. Hrušky vařte zhruba 20–30 minut, dokud nebudou měkké. Zralejší hrušky budou potřebovat méně vaření než ty nezralé.
  10. Po změknutí hrušky vyndejte do misky bokem a víno v hrnci nechte ještě vařit, aby se zredukovalo jeho množství. Omáčka tak nabyde na síle a zhoustne.
  11. Jakmile dosáhnete požadované hustoty, stáhněte z plamene, přeceďte a přidejte do teplé omáčky lžíci másla. Promíchejte, aby se máslo s omáčkou dobře spojilo.
  12. Hotové vafle polijte redukovanou omáčkou z červeného vína, přidejte plátky pošírované hrušky a jako třešničku na dortu domácí šlehačku

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: Sladké