Najděte si recept
Na co máte chuť?

Italský hruškový koláč
Jednoduchost, tak typická pro italskou kuchyni, zdobí i recept na tento jemný a nadýchaný hruškový koláč. Na co ještě čekat? Už jen na šálek espressa. Pronto!
do 1 hodiny
6–8 porcí
Suroviny (6–8 porcí)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka.
- Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
- Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte, chcete-li, se šlehačkou.
Italský hruškový koláč; foto: Johana Pošová