Suroviny
- hruška (hodně zralé měkké, oloupané a nakrájené na kousky) 3 ks
- vejce 3 ks
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka (přesátá) 150 g
- kukuřičný škrob (maizena ) 30 g
- máslo (rozpuštěné ) 90 g
- moučkový cukr (na poprášení)
- šlehačka (případně,k podávání)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka.
- Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
- Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte, chcete-li, se šlehačkou.