návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Italský hruškový koláč

Hodnoceno: 2x
6–8 porcí
do 1 hodiny
Italský hruškový koláč
Autor: Johana Pošová Italský hruškový koláč
Jednoduchost, tak typická pro italskou kuchyni, zdobí i recept na tento jemný a nadýchaný dezert. Na co ještě čekat? Už jen na šálek espressa. Pronto!

Článek

Švestkový litý koláč s mákem Foto:

25 receptů na neodolatelné koláče s letním ovocem

Jestli k létu něco patří, jsou to ovocné koláče. Sezona nabízí spoustu možností, na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů ovoce a všem sluší použití v koláčích na...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka.
  2. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  3. Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte, chcete-li, se šlehačkou.

Italský hruškový koláč  Foto: Italský hruškový koláč; foto: Johana Pošová