Suroviny
- hodně zralé měkké hrušky, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
- Vejce 3 ks
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka, přesátá 150 g
- Kypřicí prášek 1 lžička
- maizena (kukuřičný škrob) 30 g
- špetka soli
- rozpuštěné máslo 90 g
- moučkový cukr na poprášení
- případně šlehačka k podávání
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka.
- Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
- Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte, chcete-li, se šlehačkou.