reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Italský hruškový koláč
Autor: Johana Pošová Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Hodnoceno: 12x
Jednoduchost, tak typická pro italskou kuchyni, zdobí i recept na tento jemný a nadýchaný hruškový koláč. Na co ještě čekat? Už jen na šálek espressa. Pronto!
do 1 hodiny
6–8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s cukrem utřete do světlé a nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak spojte s vejci a cukrem a máslem do hladkého těstíčka.
  2. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení, vlijte do ní těsto a poklaďte kousky hrušek. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  3. Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte, chcete-li, se šlehačkou.

Italský hruškový koláč  Foto: Italský hruškový koláč; foto: Johana Pošová

reklama

Související témata: hruškový koláč , Sladké , Italská kuchyně

reklama