zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mandlová galetka s hruškami a vanilkovou zmrzlinou
Autor: achiv FTV Prima Mandlová galetka s hruškami a vanilkovou zmrzlinou

Mandlová galetka s hruškami a vanilkovou zmrzlinou

Hodnoceno: 4x
Příprava galetky je velmi jednoduchá – žádné složité zdobení, jen rychle připravené těsto, nakrájené ovoce a křupavé mandle. Na parádu se v tomto případě nehraje, rozhodující je chuť, a ta je opravdu dokonalá! Zvlášť pokud vlahý koláč doplníte osvěžující zmrzlinou.
do 1 hodiny
8 porcí

reklama

Suroviny (8 porcí)

Těsto:

K podávání:

Postup

  1. Do mísy dejte mouku s mletými mandlemi a moučkový cukr. Tupou stranou nože vyškrábněte semínka z vanilky a přidejte je ke směsi. Nakonec přidejte vychlazené máslo a špetku soli a vše zpracujte do vláčného těsta. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na hodinu odpočinout.
  2. Vychlazené těsto vyndejte z lednice a mezitím připravte náplň. Hrušky rozpulte a zbavte jádřince. Nakrájejte je na tenké plátky. 
  3. Povolené těsto můžete rozválet, ideálně rovnou na pečicím papíru, aby se plát nepotrhal.
  4. Plátky hrušek postupně skládejte od středu těsta směrem k okraji. Okraje nechte volné na ohyb.
  5. Poskládané hrušky pocukrujte a posypte plátky nebo kousky mandlí.
  6. Zbylé kraje přehněte lehce přes hrušky. Přehnuté okraje potřete rozšlehaným vajíčkem. Celý koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
  7. Servírujte se zmrzlinou.

Recept připravil @vojta.fiala_food pro Diana – svět oříšků, kde koupíte suroviny na tento koláč.

Mandlová galetka s hruškami a vanilkovou zmrzlinou
Autor: Diana – svět oříšků Mandlová galetka s hruškami a vanilkovou zmrzlinou

reklama

Související témata: galetka , křehké těsto , mandle , hrušky , Sladké