Suroviny
- hořká čokoláda (min. 90%) 80 g
- kokosové mléko (vychlazené 24 hodin) 400 g
- kakao (holandského typu) 2 lžíce
- med (tekutý) 3 lžíce
- maliny 100 g
Postup přípravy
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Nalámejte ji do misky. Tu postavte na rendlík s vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody, a zahřívejte ji na středním stupni, až vznikne pára a čokoláda se rozpustí. Misku s čokoládou odstavte.
- Ve vyšší nádobě vyšlehejte tyčovým mixérem vychlazené kokosové mléko do tuhé pěny. Trvá to 3 až 4 minuty. Zašlehejte do ní kakao, med a rozpuštěnou čokoládu a šlehejte ještě 3 až 4 minuty na nejnižší výkon.
- Do sklenic nebo mističek rovnoměrně rozdělte většinu malin (část si nechte na ozdobení) a na ně naneste pěnu. Uložte na 2 hodiny do lednice, aby pěna ztuhla.
- Vychlazenou pěnu ozdobte zbylými malinami a podávejte.
Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu s malinovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládová pěna s malinovou omáčkou podle Zdeňka Pohreicha