Varianta s hořkou čokoládou
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa 200 g
- cukr krupice 50 g
- smetana ke šlěhání 100 ml
- Vejce 2 ks
- kávový likér
- Želatina
Varianta s bílou čokoládou
- Bílá čokoláda 200 g
- cukr krupice 50 g
- smetana ke šlěhání 100 ml
- Vejce 2 ks
- Želatina
Na malinovou omáčku
- mražené maliny
- čertsvé maliny
- Cukr 3 lžíce
- citronová štáva
Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Ve vodní lázni nechte rozpustit hořkou čokoládu. 1–2 plátky želatiny namočte ve vodě. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřete do pěny.
- Do misky nalijte vychlazenou smetanu a jemně vyšlehejte.
- Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou a ve vodní lázni ještě svižně promíchejte pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidejte pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojte.
- Vyndejte skleničky, naplňte je do poloviny čokoládovou pěnou a dejte zchladit do ledničky.
- Mezitím si připravte variantu z bílé čokolády, u které postupujte úplně stejným způsobem.
- Vychlazenou čokoládu vyndejte z ledničky, navrstvěte na ni pěnu z bílé čokolády a dejte opět zchladit.
- Teď si uvařte malinovou omáčku: zmražené maliny dejte do kastrůlku, přidejte asi 3 lžíce cukru, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozvařit.
- Rozvařenou omáčku přeceďte.
- Na vychladlou pěnu nalijte malinovou omáčku a ozdobte čerstvými malinami.