Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Čokoládová pěna s malinovou omáčkou
Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Autor: archiv Prima
V dalším dílu pořadu Teď vaří šéf kouzlí Zdeněk Pohlreich s čokoládou. A jako první sladký recept vám přinášíme lehkou čokoládovou pěnu s malinovým přelivem.
Reklama

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny (4 porce)

Varianta s bílou čokoládou:

Na malinovou omáčku:

Reklama

Postup

  1. Ve vodní lázni nechte rozpustit hořkou čokoládu. 1–2 plátky želatiny namočte ve vodě. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřete do pěny.
  2. Do misky nalijte vychlazenou smetanu a jemně vyšlehejte.
  3. Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou a ve vodní lázni ještě svižně promíchejte pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidejte pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojte.
  4. Vyndejte skleničky, naplňte je do poloviny čokoládovou pěnou a dejte zchladit do ledničky.
  5. Mezitím si připravte variantu z bílé čokolády, u které postupujte úplně stejným způsobem.
  6. Vychlazenou čokoládu vyndejte z ledničky, navrstvěte na ni pěnu z bílé čokolády a dejte opět zchladit.
  7. Teď si uvařte malinovou omáčku: zmražené maliny dejte do kastrůlku, přidejte asi 3 lžíce cukru, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozvařit.
  8. Rozvařenou omáčku přeceďte.
  9. Na vychladlou pěnu nalijte malinovou omáčku a ozdobte čerstvými malinami.
Reklama

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Zdeněk Pohlreich a čokoládová pěna s malinovou omáčkou, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama