Suroviny
- krůtí stehna 2 ks
- olivový olej
- mrkev 1 ks
- celer 1/2 ks
- petržel 2-3 ks
- cibule 1 ks
- brambory 2 ks
- tymián (oregano nebo saturejka)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Všechnu zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na půlměsíčky. Ve velkém pekáči rozehřejte olej a opečte na něm stehna. Vyndejte je a do pekáče rozestřete zeleninu a brambory. Zakapejte zbylým olejem.
- Stehna položte navrch a vše osolte a opepřete. Posypte zvolenými bylinkami, které přitom trochu promněte v prstech. Pekáč přikryjte a maso pečte asi 2 hodiny (záleží to na velikosti stehen).
- Pokud je maso už měkké, nechte pekáč odkrytý a stehna pečte ještě chvíli, aby se vypekla kůžička. Pak je naporcujte (odstraňte kromě kostí i ostré tuhé šlachy) a podávejte s pečenou zeleninou, kterou můžete doplnit ještě čerstvým pečivem, šťouchanými bramborami nebo rýží.