Suroviny
- krůtí stehna 2 ks
- slanina 100 g
- cibule 2 ks
- jalovčinky 1 lžíce
- tymián
- bobkový list 3 ks
- pepř
- hladká mouka
- sůl
- rozmarýn
Postup přípravy
- Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce.
- Zbytek jalovce nadrťte najemno v hmoždíři. Stehna osolte, opepřete, vetřete do nich podrcený jalovec a poprašte moukou.
- Vložte je do pekáčku ke směsi včetně možného opadaného koření a ze všech stran je opečte. Podlijte asi deckou vody, přiklopte a na mírném plameni duste cca 20 minut. Občas obraťte.
- Pak vložte ještě přiklopený pekáč do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte půl hodiny. Podle potřeby podlévejte nepatrně vodou. Pak odklopte (pokud je již maso měkké) a dopečte dozlatova. Stehna vyjměte, výpek zaprašte asi lžící mouky, důkladně promíchejte a ještě provařte. Můžete podávat.