Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí stehna na jalovci a bylinkách
Suroviny (2 porce)
- krůtí stehna 2 ks
- Slanina 100 g
- Cibule 2 ks
- jalovčinky 1 lžíce
- čerstvý tymián a rozmarýn
- Bobkový list 3 ks
- čerstvě drcený pepř
- hladká mouka
- Sůl
Postup
- Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce.
- Zbytek jalovce nadrťte najemno v hmoždíři. Stehna osolte, opepřete, vetřete do nich podrcený jalovec a poprašte moukou.
- Vložte je do pekáčku ke směsi včetně možného opadaného koření a ze všech stran je opečte. Podlijte asi deckou vody, přiklopte a na mírném plameni duste cca 20 minut. Občas obraťte.
- Pak vložte ještě přiklopený pekáč do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte půl hodiny. Podle potřeby podlévejte nepatrně vodou. Pak odklopte (pokud je již maso měkké) a dopečte dozlatova. Stehna vyjměte, výpek zaprašte asi lžící mouky, důkladně promíchejte a ještě provařte. Můžete podávat.
Krůtí stehna na jalovci a bylinkách; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“