Suroviny
- krůtí maso (stehenní maso) 500 g
- jablka (bez jádřinců, nakrájené na 8 měsíčků) 1 ks
- cibule (střední, nakrájené na čtvrtky) 2 ks
- česnek (nakrájený na silnější plátky) 4 stroužky
- řapíkatý celer (nakrájený na 4 cm kousky) 2 řapíky
- sušené švestky 6 ks
- bílé víno (suché) 2 dl
- estragon (sušený seženete v Marks&Spencer)
- máslo 2 plátky
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Do římského hrnce nebo zapékací nádoby s poklicí dejte cibuli, jablka, celer, česnek a švestky. Maso omyjte, osolte, opepřete, okořeňte estragonem a dejte do pekáče k ostatním ingrediencím, ještě vše podlijte vínem a navrch masa položte dva plátky másla.
- Pečte při 200 °C přiklopené přibližně 35-45 minut, pak maso zkontrolujte jestli se Vám zdá, že už začíná být propečené, snižte teplotu na 180 °C a dopékejte bez poklice dalších 15 minut dozlatova. Měla jsem menší kousek, ale velikost pečeně se může velmi lišit, tak musíte sami vyhodnotit dobu pečení.