Suroviny
- kuřecí vývar 1 litr
- rýžové nudle 150 g
- kokosové mléko 200 ml
- zázvor (oloupaný a nakrájený na tenké nudličky) 3,5cm kousek
- rybí omáčka 2 lžíce
- chilli papričky (čerstvá červená chilli paprička, bez semínek, nakrájená na tenké proužky) 1 ks
- kurkuma 1 lžička
- cukr krupice 1 lžička
- limetková šťáva 2 lžíce
- kuřecí maso (uvařené, rozdělené na vlákna) 200 g
- zelenina (karotka, pórek, hrášek v luscích, fazolky, nakrájené na proužky) 250 g
- koriandr
Postup přípravy
- Vývar uveďte v hrnci do varu. Nudle zalijte v misce vroucí vodou nebo se řiďte pokyny na obalu.
- Do hrnce přidejte kokosové mléko, zázvor, omáčku, chilli papričku, kurkumu, cukr, limetovou šťávu a kuřecí maso.
- Jakmile se kuře prohřeje, vsypte pokrájenou zeleninu a povařte ne déle než 2 až 3 minuty, aby zůstala trochu křupavá.
- Vmíchejte scezené nudle nebo je rozdělte do misek a zalijte polévkou. Podávejte posypané koriandrem.
- PRIMA TIP: Do polévky můžete použít i mraženou směs zeleniny do woku a také různé druhy klíčků.