Thajská polévka s masovými knedlíčky
Zdroj: Marek Kučera
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte všechny přísady na knedlíčky. Vytvarujte kuličky, ruce si při tom vlhčete vodou. Kuličky rozložte na plechy vyložené papírem na pečení, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Pak je dejte stranou.
-
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte zázvor a chilli papričky a zlehka smažte 1 až 2 minuty.
-
Vlijte vývar a vodu, sójovou a rybí omáčku a limetovou šťávu a příkon zvyšte na středně vysoký. Zatímco se polévka zahřívá, prošlehejte vejce. Jakmile se polévka začne vařit, vlijte do ní pramínkem vejce a promíchávejte je vidličkou, aby při srážení vytvářela provázky.
-
Snižte příkon a do polévky přidejte jarní cibulku, mrkev a koriandr, pak opatrně přidejte masové kuličky. Polévku ochutnejte a podle potřeby ji osolte a opepřete. Před podáváním pospyte další cibulkou a koriandrem, případně nakrájenou chilli papričkou.
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Zdroj: Marek Kučera
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Zdroj:
Marek Kučera
Další recepty na výborné zimní polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 14. listopadu: