návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Thajská polévka s masovými knedlíčky

4 porce
do 1 hodiny
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Thajská polévka s masovými knedlíčky Autor: Marek Kučera
Vývarové polévky nejsou zdaleka jen evropskou doménou. Zkuste někdy malou změnu... Třeba tahle lahůdka je z asijských končin, lákavá a aromatická…

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte všechny přísady na knedlíčky. Vytvarujte kuličky, ruce si při tom vlhčete vodou. Kuličky rozložte na plechy vyložené papírem na pečení, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Pak je dejte stranou.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte zázvor a chilli papričky a zlehka smažte 1 až 2 minuty.
  3. Vlijte vývar a vodu, sójovou a rybí omáčku a limetovou šťávu a příkon zvyšte na středně vysoký. Zatímco se polévka zahřívá, prošlehejte vejce. Jakmile se polévka začne vařit, vlijte do ní pramínkem vejce a promíchávejte je vidličkou, aby při srážení vytvářela provázky.
  4. Snižte příkon a do polévky přidejte jarní cibulku, mrkev a koriandr, pak opatrně přidejte masové kuličky. Polévku ochutnejte a podle potřeby ji osolte a opepřete. Před podáváním pospyte další cibulkou a koriandrem, případně nakrájenou chilli papričkou.
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Thajská polévka s masovými knedlíčky
Marek Kučera

Další recepty na výborné zimní polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 14. listopadu: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Související témata: knedlíčky , vývar , polévka , Polévky , Thajská kuchyně