Suroviny
- kuřecí vývar
- jasmínová rýže
- mleté vepřové maso
- vařené vejce
- citronová tráva
- zázvor
- smažená cibulka
- stroužek česneku
- koriandr
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- jarní cibulka
- bílý pepř
Postup přípravy:
- Do vývaru přidejte posekanou citronovou trávu, omyté koriandrové stonky, bílý pepř, rybí a sójovou omáčku a přiveďte k varu.
- Mezitím nasekejte česnek a společně s pepřem a rybí omáčkou přidejte k masu.
- Vytvarujte kuličky a vložte je do vývaru.
- Jakmile je maso uvařené, přidejte rýži a vařte dle potřeby. Správně by měla být více rozvařená, až do kašovita.
- Na oleji osmažte plátky česneku dozlatova, uvařte vajíčko, na tenké nudličky pokrájejte zázvor.
- Do misky nandejte polévku a nazdobte zbylými ingrediencemi. Tedy vajíčkem, smaženou a jarní cibulkou, koriandrem, zázvorem, smaženým česnekem. Přidejte bílý pepř a podle chuti chilli, pokud máte rádi ostré chutě.
Thān h̄ı̂ xr̀xy! ❤️
NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY
Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.