Prima FRESH

Poklady portugalské kuchyně: Vepřové medailonky s česnekovo-vinnou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Porco preto patří k nejslavnějším portugalským jídlům z vepřového masa. Křehké a jemné maso doplňuje výrazná a zároveň velmi delikátní omáčka. Vysoká gastronomie z pár ingrediencí a za pár chvil hotová.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso dobře ze všech stran obalte v rozdrceném pepři, zabalte do fólie a dejte asi na 1 hodinu do ledničky.
  2. Na omáčku dejte celé oloupané stroužky česneku vařit do 250 ml mléka. Až mléko dojte k varu, snižte teplotu a vařte velmi mírným varem asi 30 minut, až bude česnek velmi měkký. Je-li třeba, dolévejte trochu mléka, aby se nepřipalovalo. Nakonec osolte a směs rozmixujte ponorným mixérem, vraťte ji na plotýnku a velmi mírným varem vařte do zhoustnutí.
  3. Maso rozkrojte na 6 silnějších medailonků. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a při vysoké teplotě medailonky zprudka opečte, aby byly uvnitř ještě mírně růžové. Zlehka je osolte a dejte stranou na nahřátý talíř.
  4. Výpečky v pánvi odvařte Marsalou asi na polovinu. Do zhoustlé šťávy vlijte česnekový krém, dobře promíchejte, vmíchejte máslo a opět dobře promíchejte. Medailonky podávejte zakapané hustou omáčkou.

Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty