Speciály

Plejáda skvělých receptů s ředkvičkami

Ředkvičky patří do skupiny brukvovité zeleniny a bývají prvním poslem mezi křehkou jarní zeleninou. Syrové mají příjemně štiplavou chuť, při tepelné úpravě ji ztrácejí a jsou lehce nasládlé.

Ředkvičky jsou báječné jen samotné jako čerstvá svačinka, ale hodí se i do salátů, nakrájené na chleba nebo do pomazánek. Zkuste je ale i tepelně upravené. Výtečné jsou jen lehce orestované na másle nebo pečené.

Vybírat můžete z mnoha různých druhů, ředkvičky existují bílé, růžové, fialové nebo dvoubarevné, kulaté i podlouhlé. Pokud je koupíte opravdu čerstvé, můžete využít i jejich nať, například do krémových polévek, do stir-fry nebo z ní připravte pesto.

Pokud necháte ředkvičky v lednici zbytečně dlouho a jsou už trochu scvrké, stačí je namočit do studené vody a po chvíli se obnoví jejich pevnost a křupavost.

Vyzkoušejte výborné recepty s ředkvičkami:

Recepty