S vášní pro jídlo pro Whirpool

Jarní kuřátko s pečenými brambůrky hasselback a pestem z ředkvičkových listů

Moje hodnocení
2x

Přemýšlíte, co dobrého upéct ke svátečnímu obědu? Připravte velejemné kuřátko se zeleninou a pestem z ředkvičkových listů a s efektními brambůrky hasselback, co připomínají akordeon. Všechnu tu dobrotu v jarním duchu připravíte za hodinku a něco málo v jednom pekáči a zaručeně rodinku ohromíte něčím novým.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na pesto důkladně opláchněte listy ředkviček a nechte je okapat. Listy nasekejte nahrubo a vložte do vysoké nádoby.
  2. K ředkvičkovým listům přidejte česnek, olej, citronovou šťávu, ořechy a parmazán a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladkou omáčku. Podle chuti dosolte a dejte stranou.
  3. Kuře položte na střed pekáče a okolo něj rozložte malé brambory, které jste před tím nakrojili na tenké plátky, ale neodkrojte je úplně – je potřeba, aby držely pohromadě (pomozte si třeba tak, že kolem brambůrky položte dvě čínské hůlky, díky nim bramboru neprokrojíte až na prkénko). Na brambory rozložte očištěné a podélně rozkrojené mrkve a ředkvičky. Kuře, brambory a zeleninu potřete polovinou ředkvičkového pesta, vše dostatečně osolte a podlijte vodou.
  4. Troubu předehřejte na 190°C, pekáč vložte do trouby a pečte dozlatova asi 45 minut až hodinu. Na posledních 10 minut přisypte do pekáče ještě hrášek. Před servírováním kuřátko ještě jednou potřete čerstvým pestem a hned podávejte.
PRIMA TIP: Nejlepšího výsledku dosáhnete při kombinaci horkovzdušného pečení se střední úrovní páry. Zatímco horkovzduch kuřátko s přílohou upeče, pára se postará, aby bylo maso i zelenina měkoučké, plné lahodné šťávy a chuti. Pára dokáže to, co žádná jiná kuchařská technika: a sice zachovat a ještě i zvýraznit přirozenou chuť potravin, ať už je to maso, nebo zelenina. A to s mnohem menším množstvím soli či koření a v kratším čase.

Na slavnostní tabuli se bude vyjímat i pomalu pečená kachna. Připravte ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty