redakce Prima FRESH

Mrkvový salát s ředkvičkami a orientálním švihem

Moje hodnocení
10x

Typická ukázka krásného salátu pro období, kdy i u nás vystrkuje ze země růžky první křehká zelenina. Zkuste tedy tuhle krásnou, svěží kombinaci mrkve a ředkviček s nádhernou a trochu překvapivou vůní.

4 porce
30 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

V pánvi na středním stupni rozehřejte 1 lžíci oleje. Vsypte dýňová semínka a římský kmín a za promíchávání je smažte, až se lehce opečou a rozvoní, 4 až 5 minut. Přesuňte je na papírový ubrousek k odsátí tuku, osolte je a nechte stranou.V míse promíchejte citronovou šťávu, med, pepř a asi ¾ lžičky soli, až se med rozpustí. Pomalu zašlehejte zbylý olej, až vznikne emulze.Vmíchejte stužky mrkve a plátky ředkviček, pak na kousky natrhané bylinky s nasekanou pažitkou a polovinu dýňových semínek. Salát posypte zbylými semínky a je-li třeba, ještě ho osolte a opepřete. Podávejte nejlépe čerstvý, ale v uzavřené nádobě a v chladu ho můžete i několik hodin uchovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty