Suroviny
- hlávkový salát
- ředkvičky 1 svazek
- máta 1 hrst
- kopr 1/2 hrsti
- pažitka 1/2 hrsti
- mrkev 2 ks
- nakládané artyčoky (např. eDelikatesy) 325 g
- sýr na posypání (Manchego, např. eDelikatesy) 50 g
- pampeliškové květy
Citronová vinaigrette:
- citronová šťáva 1/4 hrnku
- olivový olej 1/3 hrnku
- sůl (nebo např. chilli sůl) 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- čerstvě mletý černý pepř 2 špetky
Postup přípravy:
- Zeleninu důkladně omyjte, natrhejte salát a nasekejte nadrobno bylinky. Ředkvičky můžete nakrájet na plátky ručně nebo je nastrouhat na mandolíně.
- Můžete také vzít půlku ředkviček a celé je zabalit do alobalu. Tyto kuličky pak můžete péct v troubě cca 10 minut. Tato dvojí úprava dodá salátu další rozměr. Mrkev nastrouhejte škrabkou na proužky.
- Mezitím si připravte zálivku. Do skleničky s víčkem vymačkejte citrony a jejich šťávu smíchejte s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Skleničku pevně uzavřete a pořádně protřepejte.
- Dejte vše do mísy, zalijte zálivkou a jemně promíchejte. Navrch přidejte artyčoky, nastrouhejte sýr a na závěr dozdobte pampeliškami.

Jarní bylinkový salát s nakládanými artyčoky, manchegem a citronovou vinaigrette Zdroj: se souhlasem eDelikatesy
Kvalitní španělské suroviny na přípravu tohoto salátu seženete například na webu eDelikatesy. K pití pak můžete servírovat typickou španělskou cavu.

Jarní bylinkový salát s nakládanými artyčoky, manchegem a citronovou vinaigrette Zdroj: se souhlasem eDelikatesy
Hledáte další tip na salát? Zkuste tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Caesar salát
Nebo zkuste další recepty s ředkvičkami: