archiv eDelikatesy

Jarní bylinkový salát s nakládanými artyčoky, manchegem a citronovou vinaigrette

Moje hodnocení
2x

Na jarní únavu je nejlepším lékem pestrá strava složená ze zeleniny a bylinek, které začínají růst. Jako první se ze zimy probouzí ředkvičky, saláty všeho druhu, pažitka, ale také pampelišky. Nebojte se těmito žlutými kráskami ozdobit vaši salátovou mísu. Křupavost zeleniny zjemněte nakládanými artyčoky, které jsou krémové jako máslo a oblíbeným španělským sýrem.

3 porce
30 minut

Suroviny

Citronová vinaigrette:

Postup přípravy:

  1. Zeleninu důkladně omyjte, natrhejte salát a nasekejte nadrobno bylinky. Ředkvičky můžete nakrájet na plátky ručně nebo je nastrouhat na mandolíně.
  2. Můžete také vzít půlku ředkviček a celé je zabalit do alobalu. Tyto kuličky pak můžete péct v troubě cca 10 minut. Tato dvojí úprava dodá salátu další rozměr. Mrkev nastrouhejte škrabkou na proužky.
  3. Mezitím si připravte zálivku. Do skleničky s víčkem vymačkejte citrony a jejich šťávu smíchejte s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Skleničku pevně uzavřete a pořádně protřepejte.
  4. Dejte vše do mísy, zalijte zálivkou a jemně promíchejte. Navrch přidejte artyčoky, nastrouhejte sýr a na závěr dozdobte pampeliškami.

Kvalitní španělské suroviny na přípravu tohoto salátu seženete například na webu eDelikatesy. K pití pak můžete servírovat typickou španělskou cavu.

Hledáte další tip na salát? Zkuste tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Caesar salát

Nebo zkuste další recepty s ředkvičkami:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv eDelikatesy


Přečtěte si také

Recepty