Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Okurkový salát s ředkvičkami a koprem
Jakmile se začnou venku zvyšovat teploty, většina z nás má větší chuť na syrovou zeleninu. Křupavý salát z okurky a ředkviček je skvělý jako příloha k prvním jarním grilovačkám.
do 10 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- salátová okurka 1 ks
- ředkvičky 10 ks
- jarní cibulka (nemusí být) 2 ks
- zakysaná smetana nebo řecký jogurt 1/2 hrnku
- čerstvý kopr 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká půlkolečka, ředkvičky na tenká kolečka a jarní cibulku na plátky.
- V míse zeleninu promíchejte se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem, přidejte nasekané lístky kopru a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
- Servírujte ideálně čerstvé, delším stáním má zelenina tendenci měknout a ztrácí křupavost.