Okurkový salát s ředkvičkami a koprem

Moje hodnocení
20x

Jakmile se začnou venku zvyšovat teploty, většina z nás má větší chuť na syrovou zeleninu. Křupavý salát z okurky a ředkviček je skvělý jako příloha k prvním jarním grilovačkám.

4 porce
10 minut
ruská

Suroviny

  • salátová okurka 1 ks
  • ředkvičky 10 ks
  • jarní cibulka (nemusí být) 2 ks
  • zakysaná smetana nebo řecký jogurt 1/2 hrnku
  • kopr (čerstvý kopr) 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká půlkolečka, ředkvičky na tenká kolečka a jarní cibulku na plátky.
  2. V míse zeleninu promíchejte se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem, přidejte nasekané lístky kopru a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
  3. Servírujte ideálně čerstvé, delším stáním má zelenina tendenci měknout a ztrácí křupavost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty