Suroviny
- salátová okurka 800 g
- pesto (koprové) 200 g
- hořčičné semínko (nakládané ) 60 g
- tzatziki (labneh) 400 g
- ředkvičky (nakládané) 160 g
- kopr (čerstvý ) 32 g
Postup přípravy
- Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Nejlépe to jde škrabkou na brambory.
- Plátky okurky spolu s pokrájenými ředkvičkami naaranžujte na talíř.
- Přidejte sýr labneh dochucený kořením na tzatziki, koprové pesto a nakládané hořčičné semínko.
- Salát zasypte čerstvým koprem a podávejte.
PRIMA TIPY:
- Hořčičné semínko můžete naložit sami do sladkokyselého nálevu, ale pokud se vám do toho nechce, poohlédněte se v obchodech po celozrnné hořčici s názvem Francouzská, jsou to v podstatě naložená celá hořčičná semínka.
- Sýr labneh je v podstatě vykapaný dochucený tučný jogurt. Snadno ho doma připravíte například z řeckého jogurtu, který osolte a dochuťte například kořením na tzatziki. Dejte ho do cedníku vyloženého plátýnkem, ten dejte nad misku, něčím zatižte a nechte v lednici vykapat 24–48 hodin.
- Ředkvičky naložíte velmi snadno. Překrojte je na půlky nebo na čtvrtky podle velikosti, dejte je do sklenice a zalijte horkým nálevem z vody, vinného octa, trochy soli a cukru, případně můžete přidat i další koření podle chuti. Uložte do lednice a už druhý den si na nich můžete pochutnávat.