KRO Bistro & Bar

Okurkový salát se sýrem labneh podle KRO Bistro & Bar

Moje hodnocení
7x

Podnik KRO Bistro & Bar je zatím nejmladším přírůstkem do rodiny KRO Kitchen. Karlínský sourozenec se podobně jako bistro na náměstí Jiřího z Poděbrad zaměřuje na grilovaná kuřata a zeleninová jídla, kterých na aktuálním jarním menu najdete hned několik. My pro vás vybrali okurkový salát, jarní pokrm plný barev, který si s menší obměnou hravě připravíte i doma.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • salátová okurka 800 g
  • koprové pesto 200 g
  • nakládané hořčičné semínko 60 g
  • tzatziki labneh 400 g
  • nakládané ředkvičky 160 g
  • čerstvý kopr 32 g

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Nejlépe to jde škrabkou na brambory.
  2. Plátky okurky spolu s pokrájenými ředkvičkami naaranžujte na talíř.
  3. Přidejte sýr labneh dochucený kořením na tzatziki, koprové pesto a nakládané hořčičné semínko.
  4. Salát zasypte čerstvým koprem a podávejte.

PRIMA TIPY:

  • Hořčičné semínko můžete naložit sami do sladkokyselého nálevu, ale pokud se vám do toho nechce, poohlédněte se v obchodech po celozrnné hořčici s názvem Francouzská, jsou to v podstatě naložená celá hořčičná semínka.
  • Sýr labneh je v podstatě vykapaný dochucený tučný jogurt. Snadno ho doma připravíte například z řeckého jogurtu, který osolte a dochuťte například kořením na tzatziki. Dejte ho do cedníku vyloženého plátýnkem, ten dejte nad misku, něčím zatižte a nechte v lednici vykapat 24–48 hodin.
  • Ředkvičky naložíte velmi snadno. Překrojte je na půlky nebo na čtvrtky podle velikosti, dejte je do sklenice a zalijte horkým nálevem z vody, vinného octa, trochy soli a cukru, případně můžete přidat i další koření podle chuti. Uložte do lednice a už druhý den si na nich můžete pochutnávat.

KRO Bistro & Bar najdete na adrese Sokolovská 79, Praha 8 - Karlín

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Bistro & Bar


Přečtěte si také

Recepty