Perfektní valentýnský předkrm? Vyzkoušejte krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli podle restaurace Hliněná bašta

Moje hodnocení
3x

V průhonické restauraci Hliněná bašta toto jídlo servírují jako předkrm, který má své místo na jídelním lístku jisté. Patří totiž mezi nejoblíbenější. Šéfkuchař Hynek Vávra v něm spojil lahodné krevety s krémovou omáčkou z kokosového mléka a přidal sladkost manga a štiplavost chilli. Dokonalá souhra!

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji orestujte očištěné krevety, restujte krátce, dokud nezrůžoví. Poté přidejte nakrájené mango a zalijte kokosovým mlékem. Vařte zhruba 4-5 minut.
  2. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, šťávu z jedné limetky, osolte a opepřete dle chuti a řádně promíchejte. Nechte minutu provařit a můžete servírovat.
  3. Při servírování posypte čerstvým koriandrem a podávejte s rozpečenou bagetkou.

Autor receptu: Hynek Vávra, foto: Pavel Vítek

Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?

Vyzkoušejte také krevety s česnekovým olejem podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekovým olejem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty