Suroviny
- krevety (očištěné, bez hlaviček a střívek) 16-20 ks
- mango (zralé, nakrájené na kostičky) 1/2 ks
- červená chilli paprička 1 ks
- kokosové mléko 200 ml
- Kokosový olej (nebo olivový) 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- limetka 1 ks
- koriandr (lístky)
- bageta (opečená, k podávání)
![Nejlepší recepty z krevet](https://cdn.administrace.tv/2022/08/06/small_169/c3e58a95f7169628391a144408508ba0.jpg)
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji orestujte očištěné krevety, restujte krátce, dokud nezrůžoví. Poté přidejte nakrájené mango a zalijte kokosovým mlékem. Vařte zhruba 4-5 minut.
- Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, šťávu z jedné limetky, osolte a opepřete dle chuti a řádně promíchejte. Nechte minutu provařit a můžete servírovat.
- Při servírování posypte čerstvým koriandrem a podávejte s rozpečenou bagetkou.
Autor receptu: Hynek Vávra, foto: Pavel Vítek
Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty
Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?
Vyzkoušejte také krevety s česnekovým olejem podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekovým olejem