Speciály

Perfektní nápady na slané i sladké recepty z mrkve

Mrkev či karotka patří mezi druhy zeleniny, které patří k základním stavebním kamenům domácích zásob. Je totiž báječně univerzální... Hodí se do polévek, pomazánek, pod maso, ale díky své nasládlé chuti i do sladkých moučníků.

Mrkev je kořenová zelenina, která patří do svaté trojice mrkev - celer - petržel. V české kuchyni je naprosto nezastupitelná, už kvůli svíčkové omáčce. Mrkev ale dokáže hrát i hlavní roli v mnoha pokrmech.

Vyzkoušejte třeba mrkvovou krémovou polévku, svěží mrkvovou pomazánku nebo mrkev upečte, v troubě krásně zkaramelizuje a překvapí dokonalou chutí. A určitě nezapomeňte na výborné mrkvové moučníky a dezerty!

Připravte si skvělé mrkvové recepty, sladké i slané:

Recepty