Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Zdroj:
Marek Bartoš / Super jednoduše
Mražené filé upadlo v posledních letech v nemilost jakožto neidentifikovatelné zmrzlé kostky plné vody a rybích odřezků. Koupíte-li však kvalitní filety, získáte plnohodnotnou rybu, jejíž stav byl uzpůsoben přepravě. Většina ryb se totiž zpracovává a mrazí přímo na moři na rybářských lodích, aby zůstaly co nejčerstvější. Zachlazené čerstvé ryby k nám jedou zasypané ledem, a jsou tak de facto také mražené. Jemné bílé maso tresky skvěle doplňují čerstvé bylinky. A kdo by nemiloval horké, křupavé, smažené karbanátky?
Postup přípravy
-
Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a pokrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Čerstvé housky rozmixujte.
-
Jarní cibulku a petrželku nasekejte nadrobno a smíchejte v míse s pokrájenou rybou, rozmixovanými houskami a vejci a důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
-
Ze směsi vytvarujte zhruba osm stejně velkých placek o průměru 8 cm a výšce 2 cm a uložte je na chvíli do lednice.
-
V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm připravené rybí placky z každé strany asi 3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé a ve středu propečené. Hotové placky přesuňte na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku. Servírujte s bagetou a rukolou zakápnutou olejem.
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Zdroj:
Marek Bartoš / Super jednoduše