Zdeněk Pohlreich

Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem

Moje hodnocení
18x

Mražené filé upadlo v posledních letech v nemilost jakožto neidentifikovatelné zmrzlé kostky plné vody a rybích odřezků. Koupíte-li však kvalitní filety, získáte plnohodnotnou rybu, jejíž stav byl uzpůsoben přepravě. Většina ryb se totiž zpracovává a mrazí přímo na moři na rybářských lodích, aby zůstaly co nejčerstvější. Zachlazené čerstvé ryby k nám jedou zasypané ledem, a jsou tak de facto také mražené. Jemné bílé maso tresky skvěle doplňují čerstvé bylinky. A kdo by nemiloval horké, křupavé, smažené karbanátky?

4 porce
30 minut

Karbanátky

Salát

Postup přípravy

  1. Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a pokrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Čerstvé housky rozmixujte.
  2. Jarní cibulku a petrželku nasekejte nadrobno a smíchejte v míse s pokrájenou rybou, rozmixovanými houskami a vejci a důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Ze směsi vytvarujte zhruba osm stejně velkých placek o průměru 8 cm a výšce 2 cm a uložte je na chvíli do lednice.
  4. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm připravené rybí placky z každé strany asi 3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé a ve středu propečené. Hotové placky přesuňte na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku. Servírujte s bagetou a rukolou zakápnutou olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty