zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem

Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem

Hodnoceno: 11x
Mražené filé upadlo v posledních letech v nemilost jakožto neidentifikovatelné zmrzlé kostky plné vody a rybích odřezků. Koupíte-li však kvalitní filety, získáte plnohodnotnou rybu, jejíž stav byl uzpůsoben přepravě. Většina ryb se totiž zpracovává a mrazí přímo na moři na rybářských lodích, aby zůstaly co nejčerstvější. Zachlazené čerstvé ryby k nám jedou zasypané ledem, a jsou tak de facto také mražené. Jemné bílé maso tresky skvěle doplňují čerstvé bylinky. A kdo by nemiloval horké, křupavé, smažené karbanátky?
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Salát:

Postup

  1. Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a pokrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Čerstvé housky rozmixujte. 
  2. Jarní cibulku a petrželku nasekejte nadrobno a smíchejte v míse s pokrájenou rybou, rozmixovanými houskami a vejci a důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Dochuťte solí a pepřem. 
  3. Ze směsi vytvarujte zhruba osm stejně velkých placek o průměru 8 cm a výšce 2 cm a uložte je na chvíli do lednice. 
  4. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm připravené rybí placky z každé strany asi 3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé a ve středu propečené. Hotové placky přesuňte na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku. Servírujte s bagetou a rukolou zakápnutou olejem. 
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Autor: Marek Bartoš / Super jednoduše Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem

reklama

Super jednoduše
Zdeněk Pohlreich

Známý šéfkuchař ve své nejnovější kuchařce ukazuje, že na skvělé jídlo potřebujete jen pár dobrých surovin. Nemusí jít o luxusní lahůdky, i prosté ingredience v odpovídající kvalitě se správnou úpravou promění v teplou večeři nebo rychlý oběd, který zasytí, chutná a je také zdravý. Ano, vaření může být jednoduché a hlavně zábavné. Pusťte Zdeňka do kuchyně a už nikdy nebudete přemýšlet, co dnes uvaříte. 

Vydalo nakladatelství Sevruga s. r. o., www.sevruga.cz