Karbanátky
- treska (mražené filety ) 600 g
- houska (čerstvé ) 2 ks
- jarní cibulka 3 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- vejce 2 ks
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Salát
- bageta 2 ks
- rukola 200 g
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a pokrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Čerstvé housky rozmixujte.
- Jarní cibulku a petrželku nasekejte nadrobno a smíchejte v míse s pokrájenou rybou, rozmixovanými houskami a vejci a důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
- Ze směsi vytvarujte zhruba osm stejně velkých placek o průměru 8 cm a výšce 2 cm a uložte je na chvíli do lednice.
- V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm připravené rybí placky z každé strany asi 3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé a ve středu propečené. Hotové placky přesuňte na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku. Servírujte s bagetou a rukolou zakápnutou olejem.
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem Zdroj: Marek Bartoš / Super jednoduše