Grilované filety z tresky v kořeněné jogurtové marinádě

Moje hodnocení
11x

Delikátní filety z tresky mají pevné bílé maso a díky tomu se skvěle hodí na grilování. Připravte je s výraznou marinádou, osvěžující limetkovou pastou a grilovanými batáty. Ideální recept pro letní slavnostní oběd.

4 porce
60 minut

Ryba

Limetková pasta

Brambory

Další zajímavé recepty s Kikkoman omáčkami najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Pro přípravu marinády smíchejte jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, Kikkoman sójovou omáčku, džem, nasekaný tymián, kari a pepř. Rybí filé potřete marinádou a vložte na asi 30 minut do ledničky, dokud nebudete připraveni grilovat.
  2. Připravte limetkovou pastu a koriandr aioli tak, že limetku umyjete pod horkou vodou a poté ji osušíte. Nastrouhejte trochu kůry, nakrájejte limetku na polovinu a vytlačte z ní šťávu. Oloupejte a jemně nasekejte česnek. V misce smíchejte majonézu, limetkovou kůru a šťávu, česnek, med, nasekaný koriandr a sójovou omáčku, dochuťte podle chuti pepřem.
  3. Batáty oloupejte, umyjte a nakrájejte na 2cm kostky. Očistěte jarní cibuli, nakrájejte a umyjte. Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek. Smíchejte česnek, sladké brambory, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej a nasekaný rozmarýn, dochuťte pepřem.
  4. Batáty grilujte asi 15–20 minut a filety z tresky pečte na grilu 6–10 minut v závislosti na horku (s víkem / bez víka). Podávejte s limetovou pastou a nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Kvalitní, přirozeně fermentovaná sójová omáčka je skvělou náhradou klasické soli. Jídlo nejen osolí, ale dodá mu hlubší chuť umami, která podporuje intenzitu chutí všech pokrmů.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty