Grilované filety z tresky v kořeněné jogurtové marinádě

Moje hodnocení
31x

Delikátní filety z tresky mají pevné bílé maso a díky tomu se skvěle hodí na grilování. Připravte je s výraznou marinádou, osvěžující limetkovou pastou a grilovanými batáty. Ideální recept pro letní slavnostní oběd.

4 porce
60 minut

Ryba

Limetková pasta

Brambory

Další zajímavé recepty s Kikkoman omáčkami najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Pro přípravu marinády smíchejte jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, Kikkoman sójovou omáčku, džem, nasekaný tymián, kari a pepř. Rybí filé potřete marinádou a vložte na asi 30 minut do ledničky, dokud nebudete připraveni grilovat.
  2. Připravte limetkovou pastu a koriandr aioli tak, že limetku umyjete pod horkou vodou a poté ji osušíte. Nastrouhejte trochu kůry, nakrájejte limetku na polovinu a vytlačte z ní šťávu. Oloupejte a jemně nasekejte česnek. V misce smíchejte majonézu, limetkovou kůru a šťávu, česnek, med, nasekaný koriandr a sójovou omáčku, dochuťte podle chuti pepřem.
  3. Batáty oloupejte, umyjte a nakrájejte na 2cm kostky. Očistěte jarní cibuli, nakrájejte a umyjte. Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek. Smíchejte česnek, sladké brambory, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej a nasekaný rozmarýn, dochuťte pepřem.
  4. Batáty grilujte asi 15–20 minut a filety z tresky pečte na grilu 6–10 minut v závislosti na horku (s víkem / bez víka). Podávejte s limetovou pastou a nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Kvalitní, přirozeně fermentovaná sójová omáčka je skvělou náhradou klasické soli. Jídlo nejen osolí, ale dodá mu hlubší chuť umami, která podporuje intenzitu chutí všech pokrmů.

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů