Ryba
- bílý jogurt (přírodní ) 50 g
- citronová šťáva 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná Kikkoman) 3 lžíce
- meruňkový džem 2 lžičky
- tymián (čerstvý )
- kari koření 1/2 lžičky
- treska (filety ) 4 ks (po 150 g)
- čerstvě namletý pepř
Limetková pasta
- limetka (menší bio) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- majonéza 150 g
- med 1–2 lžíce
- koriandr (čerstvý, nasekaný)
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná Kikkoman) 1–2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Brambory
- batáty 800 g
- česnek 1 stroužek
- jarní cibulka 4 ks
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná Kikkoman) 3 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- rozmarýn (čerstvý )
- čerstvě namletý pepř
Další zajímavé recepty s Kikkoman omáčkami najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Pro přípravu marinády smíchejte jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, Kikkoman sójovou omáčku, džem, nasekaný tymián, kari a pepř. Rybí filé potřete marinádou a vložte na asi 30 minut do ledničky, dokud nebudete připraveni grilovat.
- Připravte limetkovou pastu a koriandr aioli tak, že limetku umyjete pod horkou vodou a poté ji osušíte. Nastrouhejte trochu kůry, nakrájejte limetku na polovinu a vytlačte z ní šťávu. Oloupejte a jemně nasekejte česnek. V misce smíchejte majonézu, limetkovou kůru a šťávu, česnek, med, nasekaný koriandr a sójovou omáčku, dochuťte podle chuti pepřem.
- Batáty oloupejte, umyjte a nakrájejte na 2cm kostky. Očistěte jarní cibuli, nakrájejte a umyjte. Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek. Smíchejte česnek, sladké brambory, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej a nasekaný rozmarýn, dochuťte pepřem.
- Batáty grilujte asi 15–20 minut a filety z tresky pečte na grilu 6–10 minut v závislosti na horku (s víkem / bez víka). Podávejte s limetovou pastou a nasekaným koriandrem.
PRIMA TIP: Kvalitní, přirozeně fermentovaná sójová omáčka je skvělou náhradou klasické soli. Jídlo nejen osolí, ale dodá mu hlubší chuť umami, která podporuje intenzitu chutí všech pokrmů.