reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami
Autor: archiv SASY.RE Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami

Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami

Hodnoceno: 1x
Neapolská kuchyně je po celém světě proslulá především svou pizzou. Není to však jediné jídlo, na které jsou obyvatelé Neapole právem hrdí. Připravte si doma autentické jídlo, které vás chutí i vůní přenese na břeh moře v srdci Itálie. O recept se s námi podělil neapolský šéfkuchař Salvatore Iovino z restaurace Sasy.re.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Do hluboké pánve nalijte extra panenský olivový olej a pokrájený česnek.  Ve chvíli, kdy se česnek rozvoní, přidejte pokrájená rajčata, kapary a olivy a vše společně vařte na mírném ohni.
  2. Připravte dva kousky tresky, kterou osolte a obalte v mouce a pomalu restujte na slunečnicovém oleji. Jakmile se vytvoří kůrka, vyjměte tresku z oleje a dejte ji do hrnce s rajčaty, dopečte a poté podávejte posypané nasekanou petrželí, ideálně s čerstvým světlým pečivem. 
Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami
Autor: archiv SASY.RE Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami

Buon Appetito! 

Neapolský mistr šéfkuchař Salvatore Iovino otevřel skvělou autentickou restauraci v Praze v Modřanech. Jeho snem bylo přivézt poctivé a pravé chutě Itálie a Neapoole do České republiky. V SASY.RE můžete ochutnat tu nejlepší pravou neapolskou pizzu široko daleko a nejen tu! Z Neapole totiž dovezl nádherné pizza pece na dřevo, mnoho místních poctivých domácích surovin, recepty na čerstvé těstoviny a domácí dezerty! V tuto chvíli funguje restaurace na rozvoz.

Abyste i doma dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny, sýry a další poctivé domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.

A pokud se vám už teď sbíhají sliny na dalších skvělé italské speciality, navštivte Salvatora přímo v Modřanech, přivítá vás s milým úsměvem, jižanskou pohostinností a ochutnáte u něj tu nejlepší neapolskou pizzu v Praze!

Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Modřany, Praha
Bistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany

Interiér restaurace SASY.RE
Interiér restaurace SASY.RE

reklama