Suroviny
- rajčata (San Marzano) 250 g
- treska (čerstvá ) 400 g
- černé olivy 30 g
- kapary 10 g
- česnek 1 stroužek
- slunečnicový olej
- extra virgin olivový olej
- hladká mouka
- hladkolistá petržel
- sůl
Postup přípravy
- Do hluboké pánve nalijte extra panenský olivový olej a pokrájený česnek. Ve chvíli, kdy se česnek rozvoní, přidejte pokrájená rajčata, kapary a olivy a vše společně vařte na mírném ohni.
- Připravte dva kousky tresky, kterou osolte a obalte v mouce a pomalu restujte na slunečnicovém oleji. Jakmile se vytvoří kůrka, vyjměte tresku z oleje a dejte ji do hrnce s rajčaty, dopečte a poté podávejte posypané nasekanou petrželí, ideálně s čerstvým světlým pečivem.
Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami Zdroj: archiv SASY.RE
Buon Appetito!
Neapolský mistr šéfkuchař Salvatore Iovino otevřel skvělou autentickou restauraci v Praze v Modřanech. Jeho snem bylo přivézt poctivé a pravé chutě Itálie a Neapoole do České republiky. V SASY.RE můžete ochutnat tu nejlepší pravou neapolskou pizzu široko daleko a nejen tu! Z Neapole totiž dovezl nádherné pizza pece na dřevo, mnoho místních poctivých domácích surovin, recepty na čerstvé těstoviny a domácí dezerty! V tuto chvíli funguje restaurace na rozvoz.
Abyste i doma dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny, sýry a další poctivé domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.
A pokud se vám už teď sbíhají sliny na dalších skvělé italské speciality, navštivte Salvatora přímo v Modřanech, přivítá vás s milým úsměvem, jižanskou pohostinností a ochutnáte u něj tu nejlepší neapolskou pizzu v Praze!
Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Modřany, PrahaBistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany