Salvatore Iovino

Baccala in caseruola – tradiční neapolský recept na tresku s rajčaty a olivami

Moje hodnocení
2x

Neapolská kuchyně je po celém světě proslulá především svou pizzou. Není to však jediné jídlo, na které jsou obyvatelé Neapole právem hrdí. Připravte si doma autentické jídlo, které vás chutí i vůní přenese na břeh moře v srdci Itálie. O recept se s námi podělil neapolský šéfkuchař Salvatore Iovino z restaurace Sasy.re.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hluboké pánve nalijte extra panenský olivový olej a pokrájený česnek. Ve chvíli, kdy se česnek rozvoní, přidejte pokrájená rajčata, kapary a olivy a vše společně vařte na mírném ohni.
  2. Připravte dva kousky tresky, kterou osolte a obalte v mouce a pomalu restujte na slunečnicovém oleji. Jakmile se vytvoří kůrka, vyjměte tresku z oleje a dejte ji do hrnce s rajčaty, dopečte a poté podávejte posypané nasekanou petrželí, ideálně s čerstvým světlým pečivem.

Buon Appetito!

Neapolský mistr šéfkuchař Salvatore Iovino otevřel skvělou autentickou restauraci v Praze v Modřanech. Jeho snem bylo přivézt poctivé a pravé chutě Itálie a Neapoole do České republiky. V SASY.RE můžete ochutnat tu nejlepší pravou neapolskou pizzu široko daleko a nejen tu! Z Neapole totiž dovezl nádherné pizza pece na dřevo, mnoho místních poctivých domácích surovin, recepty na čerstvé těstoviny a domácí dezerty! V tuto chvíli funguje restaurace na rozvoz.

Abyste i doma dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny, sýry a další poctivé domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.

A pokud se vám už teď sbíhají sliny na dalších skvělé italské speciality, navštivte Salvatora přímo v Modřanech, přivítá vás s milým úsměvem, jižanskou pohostinností a ochutnáte u něj tu nejlepší neapolskou pizzu v Praze!

Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Modřany, Praha Bistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Salvatore Iovino


Přečtěte si také

Recepty