návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ochutnejte výborný čerstvý fenykl! Máme pro vás zajímavé recepty

Grilovaný fenykl
Autor: Šéf na grilu II. Grilovaný fenykl
Fenykl možná znáte jako koření s velmi výraznou chutí a vůní, které se používá k přípravě odvaru nebo se přidává k tučným masům. Fenykl je ale také lahůdková zelenina, která stále čeká na masivní objevení. A za vyzkoušení rozhodně stojí!
27. 04. 2018

Čerstvý fenykl má lehce nasládlou chuť s lékořicovým podtónem, je to zelenina velmi křehká a šťavnatá, ale přitom poměrně pevná, takže pokud ji nakrájíte na velmi tenké plátky, lze ji konzumovat i zasyrova. Zároveň je ale vhodná i pro tepelnou úpravu, protože se jen tak nerozvaří a zachovává si tvar i strukturu. Například pečením navíc krásně zkaramelizuje a její chuť ještě více zesládne.

Spoustu lidí fenykl (koření) nemá ráda právě pro výraznou lékořicovou chuť a proto se ani neodhodlá vyzkoušet ten čerstvý. Z vlastní zkušenosti ale můžu říct, že v čerstvé formě je fenykl opravdu výborný. Pro začátek nicméně doporučuji fenykl tepelně upravit. Nakrájejte ho třeba na klínky a upečte ho s kuřetem v jednom pekáči. 

Z fenyklu lze připravit i výborné svěží saláty - velmi často se kombinuje s pomeranči. Rozhodně nevyhazujte ani drobné zelené lístečky podobné kopru - jsou skvělé na ozdobu.

Vyzoušejte nové recepty s čerstvým fenyklem:

Reklama